Strategia de Dezvoltare Locala Giurgiu (SDL) depusa la MDRAP in vederea obtinerii finantarii se afla in lista celor 31 de SDL-uri din regiunile mai putin dezvoltate care au trecut de etapa de evaluare, aflandu-se pe pozitia 15, cu un punctaj de 8,62 de puncte. Obiectivul general al strategiei aprobate de MDRAP este acela de reducere a numarului de persoane aflate in risc de saracie sau excluziune sociala in zona urbana marginalizata (ZUM) - Rudari, alaturi de imbunatatirea calitatii vietii, cresterea coeziunii sociale, imbunatatirea mediului de viata si cresterea economica in teritoriul SDL- municipiul Giurgiu. Pentru municipiul Giurgiu, aceasta veste buna se traduce in proiecte are isi gasesc finantarea, investitii care vor fi realizare in cadrul comunitatii beneficiare, conform obiectivelor stabilite in cadrul SDL, finantabile in cadrul POR si POCU, programe impletite in cadrul unei matrice de finantare.
Strategia cuprinde doua masuri de interventie (pentru ridicarea standardului de viata; calificare si locuri de munca) si 13 actiuni de interventie, printre care, cea mai ampla, realizabila prin POR, cu o valoare estimata de circa 3,3 milioane de euro, este construirea/modernizarea/renovarea unui Centru Comunitar Integrat (CCI).
Concret, Casa Tineretului va deveni CCI, la care sa fie asigurat accesul tuturor rezidentilor si in cadrul caruia sa fie furnizate servicii educationale pentru adulti si copii, servicii personalizate de ocupare, socio-medicale pentru adulti si copii, pentru copii/femei in situatii de vulnerabilitate, punct de acces public la informatii, servicii sportive si recreative. Personalizarea interiorului si exteriorului cladirii se va realiza cu participarea comunitatii, sub indrumarea unor specialisti din institutii/ONG-uri sau a unor echipe de urbanisti si/sau arhitecti. Casa Tineretului sau mai exact „Casa de cultura a stiintei si tehnicii pentru tineret” a fost proiectata in 1985. Termenul de incepere al lucrarilor a fost in ultimul trimestru al anului 1985, iar finalizarea ei era prevazuta in trei ani de la inceperea lucrarilor. Din cauza caderii regimului, planul nu a fost dus la bun sfarsit. Imobilul se afla in domeniul public al judetului si in administrarea Consiliului Local Giurgiu, in urma solicitarii facute de autoritatile locale care au avut in intentie refacerea si punerea in functiune, in beneficiul giurgiuvenilor.
Printre celelalte actiuni de interventie ale SDL finantate prin POR se numara amenajarea unui spatiu de joaca care sa deserveasca si ZUM, investitii in infrastructura rutiera/pietonala in zona Rudari, modernizarea infrastructurii sportive a scolilor la care au acces si copiii ZUM, constructia/dotarea unei locuinte de urgenta in cadrul CCI pentru victimele violentei domestice.