RO EN
Košík je prázdný

FREEDOM estimeaza la 100 milioane euro valoarea pietei de consultanta imobiliara

Freedom Group Real Estate SA, companie de consultanta imobiliara al carei model de business se diferentiaza prin cointeresarea agentilor afiliati care devin si proprietari ai companiei, a atins performanta ca, la doar o luna de la demararea proiectului in noul format, sa atinga o capitalizare de 10.000.000 lei (peste 2 milioane euro).
Fondata de antreprenorul Octavian Badescu, Freedom Group functioneaza ca o societate in care actiunile vor fi detinute gradual si intr-o pondere din ce in ce mai mare chiar de catre agentii imobiliari, alaturi de fondatori si de alti investitori. Bazata pe cointeresarea directa a celor care isi desfasoara activitatea in cadrul companiei, Freedom Group porneste de la premisa ca valoarea unei afaceri in sectorul serviciilor de consultanta imobiliara este data de implicarea 100% a celor care sunt in acelasi timp proprietari, furnizori de servicii si beneficiari ai rezultatelor.
Ineditul modelului de business, gandit ca inovatie disruptiva, vine intr-un moment caracterizat prin deficit de productivitate la nivelul marii majoritati a agentiilor imobiliare si a agentilor, fragmentare si incredere limitata a pietei fata de agentii si companiile din domeniul serviciilor imobiliare, iar potentialul sau de viitor a starnit imediat interes. Astfel, prin vanzarea actiunilor catre agenti si investitori s-a ajuns ca in decurs de doar o luna sa se atinga o capitalizare de circa 10.000.000 lei, iar actionariatul companiei sa fie format deja intr-o proportie de aproape 10% din noi actionari.
"Societatea pe actiuni a ajuns deja, prin deschiderea actionariatului, la o capitalizare de peste 2 milioane euro, ceea ce ne confirma asteptarile si arata increderea investitorilor si a agentilor privind viitorul proiectului. Actiunea are inca un potential real de apreciere in timp de zeci sau chiar de sute de ori, iar agentii imobiliari beneficiaza de o oportunitate exceptionala de a intra in actionariat, de a investi in compania la care sunt afiliati, cu un cost al actiunii de cateva ori mai mic decat cel al investitorilor, care intotdeauna anticipeaza dezvoltarea", declara Octavian Badescu, fondatorul Freedom Group. "In plus, cu cat intri mai devreme in ecosistem si contribui la expansiunea retelei, cu atat ai parte de beneficii mai mari. Putem face o paralela si cu o companie de utilitati pentru agenti, in care acestia sunt atat clienti, cat si actionari, a carei valoare creste cu fiecare client in plus", adauga el.
Intregul proiect se intemeiaza pe principii guvernate de transparenta, atat pentru proprietari si cumparatori, cat si pentru agentii care devin consultanti asociati, valoarea actiunii fiind permanent actualizata pe site-ul companiei. Acestia au la dispozitie cateva tipuri de pachete de servicii suport pentru derularea activitatii, cu optiuni de la cele de baza pana la cele premium, inclusiv servicii facultative, accesibile separat. Modelul este destinat agentilor imobiliari de un nivel peste medie, care au capacitatea de a genera comisioane brute incepand de la 10.000 euro anual si care pot beneficia chiar si integrat de veniturile create prin deservirea clientilor finali.
In acelasi timp, modelul poate aduce avantaje substantiale inclusiv la nivelul agentiilor mici si medii din piata, care isi pot continua dezvoltarea alaturi de Freedom Group si isi pot pastra, daca doresc, si marca proprie.
Unele modele de afaceri inovatoare au crescut rapid in ultimii ani, in mare parte ca raspuns la dezvoltarea noilor tehnologii. Daca la inceput, Airbnb sau Uber erau privite ca o ciudatenie din sectorul turismului sau al transporturilor, in decurs de zece ani s-au dezvoltat si au devenit cel mai mare furnizor de solutii de cazare pe termen scurt si, respectiv, cea mai mare companie de ride-sharing din lume.
Octavian Badescu intentioneaza ca echipa Freedom Group sa poata colabora, in urmatorul deceniu, cu sute sau mii de agenti actionari si sa ajunga sa tranzactioneze mii sau zeci de mii de proprietati anual. In acest moment, potrivit estimarilor companiei, valoarea pietei de consultanta imobiliara se situeaza in jurul valorii de 100 milioane de euro, pe acest segment fiind active foarte multe firme mici si agenti imobiliari independenti.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter