RO EN
Košík je prázdný

CRAIOVA: Sedinta de progres pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta

O delegatie a Ministerului Sanatatii (MS), condusa de secretarul de stat Cristian Vasile Grasu, s-a aflat, marti dupa-amiaza, la Palatul Administrativ, pentru a participa, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, la o sedinta de progres in proiectul privind construirea Spitalului Regional de Urgenta Craiova. La intalnire au fost prezenti vicepresedintele CJ Dolj Cosmin Vasile, viceprimarul municipiului Craiova Stelian Baragan, experti in proiectare si consultanta, directori si reprezentanti din cadrul autoritatilor si institutiilor publice implicate in desfasurarea demersului, precum si exponenti din conducerea societatilor care furnizeaza servicii de utilitate publica.
„Ne-am bucurat sa il avem alaturi de noi pe domnul secretar de stat Cristian Vasile Grasu, coordonatorul departamentului de monitorizare a implementarii proiectelor privind spitalele regionale, care a adus la aceste discutii nu doar informatii relevante privind modul in care se contureaza derularea initiativei, ci si un puternic semnal de sustinere si implicare din partea Ministerului Sanatatii. In plus, si dumnealui a remarcat coeziunea care exista aici, pe plan local, in jurul demersului, reliefata inclusiv de prezenta numeroasa la sedinta si de sprijinul exprimat de participanti in ceea ce priveste realizarea investitiei.
De altfel, asa cum am convenit si astazi, vom transpune colaborarea noastra si intr-un cadru formal, printr-un protocol de asociere intre noi, autoritatile locale, care ne asumam furnizarea unor documentatii necesare si acordarea de sprijin in obtinerea avizelor, acordurilor si autorizatiilor, si MS, caruia ii revine responsabilitatea coordonarii activitatilor si asigurarii resursei umane pentru noua unitate sanitara. In acest sens, Consiliul Judetean a si facut primul pas, protocolul fiind votat si aprobat in sedinta de plen din luna martie.
Anterior intalnirii de la sediul CJ Dolj, ne-am deplasat si in teren, pentru a trece in revista zona in care va fi creata unitatea medicala, alaturi de domnul secretar de stat, dar si de proiectantul Spitalului Regional de Urgenta Craiova, care a apreciat amplasamentul ales pentru construire. Ramanand la ceea ce inseamna terenul necesar investitiei, ni s-a precizat ca in cursul saptamanii viitoare va avea loc preluarea oficiala in administrarea MS a celor 8,9 hectare cu care a fost recent suplimentata suprafata initiala, de 18 hectare, hotararea de Guvern privind transferul de la Ministerul Apararii Nationale fiind deja publicata in Monitorul Oficial. Este un reper important in calendarul proiectului, pentru ca din acest moment va putea si Ministerul Sanatatii sa se adreseze Consiliului Judetean Dolj si Primariei Municipiului Craiova, pentru a solicita o serie de aprobari si documente necesare din punct de vedere legal.
Dupa cum a evidentiat, in interventia sa, si domnul secretar de stat, vorbim despre un proiect cu o anvergura fara precedent in ultimele patru decenii, in domeniul medical din Romania. El angreneaza un numar foarte mare de factori si entitati, care trebuie sa lucreze in paralel si sa se coordoneze cat mai bine, pentru a reduce termenele. De aceea, intalniri precum cea de astazi, care vor fi organizate cu regularitate, sunt esentiale, pentru ca le ofera posibilitatea celor implicati sa stea la aceeasi masa cu toti partenerii, sa comunice direct care sunt informatiile sau documentele necesare pentru trecerea in etapa urmatoare si sa afle cat mai precis cand le vor avea la dispozitie.
In ceea ce priveste structura detaliata a Spitalului Regional de Urgenta Craiova, care va avea o capacitate in jurul a 850 de paturi, ea este in curs de definitivare, fiind un proces complex si laborios, care presupune colectarea unui volum mare de date, corectarea lor si corelarea cu o serie de previziuni. Un aspect notabil este insa faptul ca organizarea nu se va mai baza pe sectii, ci pe compartimente de ingrijiri, in care vor activa medici de diferite specialitati, rezultand o structura mult mai flexibila si mai eficienta. O alta concluzie foarte importanta este ca aceasta structura nu va mai include oncologia, deoarece la Craiova vom avea un institut national de profil, ca rezultat al unui demers in care Consiliul Judetean Dolj isi asuma realizarea infrastructurii construite si in care putem conta pe sustinerea si parteneriatul cu Ministerul Sanatatii, pentru asigurarea dotarilor cu aparatura de inalta performanta“, a precizat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
Spitalul Regional de Urgenta Craiova va fi construit pe un teren asigurat din domeniul public al statului, cu suprafata totala de 26,9 hectare, situat in zona de nord-est a municipiului si transmis in administrarea Ministerului Sanatatii. Proiectul investitional, parte din reteaua nationala strategica de spitale regionale, este vizat pentru finantare din fonduri europene, in cadrul Axei 8 a Programului Operational Regional 2014 - 2020.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter