RO EN
Košík je prázdný

CLUJ: Parteneriat cu Banca Mondiala pentru amplificarea dezvoltarii sustenabile

Consiliul Judetean Cluj si Biroul Bancii Mondiale din Romania au semnat un acord de asistenta tehnica (RAS) pentru a sprijini consiliul in activitatea sa de planificare spatiala, in vederea amplificarii dezvoltarii sustenabile si competitive a judetului.
Judetul Cluj este unul dintre principalele motoare de dezvoltare ale Romaniei, in timp ce capitala de judet, Cluj-Napoca, constituie una dintre cele mai atractive destinatii urbane, la nivel national. Alte obiective ale parteneriatului mentionat sunt consolidarea capacitatii judetului de a reactiona la dinamica pietei imobiliare, utilizand instrumentele de planificare spatiala, precum si elaborarea unui model de bune practici pentru coordonarea si consolidarea factorilor de interes.
„Suntem incantati sa incepem acest parteneriat important cu Consiliul Judetean Cluj“, a afirmat Tatiana Proskuryakova, Director de Tara al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria. „Acest nou proiect constituie o ocazie foarte buna de a sprijini autoritatile locale din Cluj pentru elaborarea unui instrument strategic de planificare urbana si de dezvoltare, in special, avand in vedere, traiectoria de crestere a judetului si potentialul economic“.
Banca Mondiala va furniza asistenta tehnica Consiliului Judetean Cluj pe o perioada de 25 de luni. Asistenta tehnica consta in urmatoarele: realizarea a zece studii de fundamentare in domenii-cheie (de exemplu: capital natural, arii protejate si mediul inconjurator; populatia; planificare teritoriala in contextul politicilor si strategiilor europene), furnizand contributii de natura tehnica pentru elaborarea planificarii spatiale; sprijinirea procesului de elaborare a Planului de Amenajare Teritoriala a Judetului; precum si oferirea de suport tehnic pentru elaborarea unui plan de actiune pentru implementarea interventiilor propuse in planul spatial.
„Prin semnarea acestui acord, Clujul devine primul judet din Romania care isi elaboreaza Planul de Amenajare a Teritoriului cu sprijin acordat de Banca Mondiala in cadrul unui proiect de asistenta tehnica“, a declarat Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj. „In acest fel, dezvoltarea judetului se va realiza in mod coerent, avand la baza o serie de instrumente de planificare si analiza teritoriala extrem de riguroase. Desigur, vor fi avute in vedere cele mai actuale prioritati si directii de dezvoltare”
Banca Mondiala si-a deschis biroul din Romania in anul 1991. Incepand de atunci, Banca a furnizat finantare in valoare totala de peste 12,4 miliarde USD, reprezentand imprumuturi, garantii si granturi in toate sectoarele de activitate ale economiei romanesti. Portofoliul curent al Bancii include imprumuturi pentru investitii, activitati analitice si asistenta tehnica pentru sprijinirea prioritatilor de reforma ale Romaniei. In anul 2016, Grupul Bancii Mondiale si Romania au sarbatorit 25 de ani de parteneriat continuu avand drept obiectiv sprijinirea masurilor de reducere a saraciei si de dezvoltare durabila.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter