RO EN
Košík je prázdný

CLUJ: 4 proiecte de investitii de 20 milioane euro, in infrastructura medicala

Consiliul Judetean Cluj va depune spre aprobare in perioada imediat urmatoare, in calitate de partener, patru noi proiecte ce vizeaza investitii in infrastructura medicala a unor unitati din municipiul Cluj-Napoca si din judetul Cluj, respectiv doua proiecte privind ,,Imbunatatirea accesului populatiei din municipiul Cluj-Napoca si din judetul Cluj la servicii medicale de urgenta”, precum si doua proiecte vizand ,,Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu pentru populatia din municipiul Cluj-Napoca si din judetul Cluj”.
,,Asigurarea unui act medical de calitate atat pentru populatia municipiului, cat si pentru locuitori din toate partile judetului, si din regiunea N-V, presupune o dotare corespunzatoare a unitatilor medicale si conditii optime de desfasurare a activitatii de specialitate. Ne dorim ca prin aceste investitii semnificative persoanele din zonele cu acces redus la servicii medicale sa beneficieze de ingrijire medicala primara, si totodata sa asiguram servicii de urgenta mult mai eficiente. Este motivul pentru care am convocat azi sedinta extraordinara”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
Astfel, valoarea totala estimata a proiectului ce are ca scop ,,Imbunatatirea accesului populatiei din municipiul Cluj-Napoca la servicii medicale de urgenta” este in cuantum de 38.142.735,59 de lei, TVA inclus. Acesta urmeaza a fi implementat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, in calitate de lider de proiect, in baza unui Acord de parteneriat, fiind implicat totodata si Spitalul Militar de Urgenta ,,Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca - Unitatea militara 02454, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, Institutul Inimii de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare ,,Niculae Stancioiu”, precum si Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor.
In ceea ce priveste cel de-al doilea proiect ce vizeaza ,,Imbunatatirea accesului populatiei din judetul Cluj la servicii medicale de urgenta”, acesta are o valoare estimata de 12.506.146,03 de lei, TVA inclus, fonduri dedicate Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalului Municipal Turda, Spitalului Municipal Dej. La fel ca si in cazul primului proiect, si acesta va fi implementat in baza unui Acord de parteneriat ce va fi incheiat intre Consiliul Judetean Cluj, Ministerul Sanatatii si Municipiul Dej.
,,Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu pentru populatia din municipiul Cluj-Napoca” este un proiect cu o valoare estimata de 28.307.685,37 de lei, urmand a fi implementat tot in baza unui Acord de parteneriat. Fondurile de investitii vizeaza unitati sanitare precum: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, Institutul Inimii de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare ,,Niculae Stancioiu”, Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuta Cluj-Napoca, Spitalul Militar de Urgenta ,,Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca - Unitatea Militara 02454, precum si Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor.
Proiectul ce vizeaza ,,Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu pentru populatia din Judetul Cluj” are o valoare de 17.521.149,49 de lei si este destinat investitiilor in infrastructura medicala a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, Spitalul Municipal Turda, Spitalul Municipal Dej, Spitalul Clinic Boli Infectioase, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, Spitalul Municipal ,,Dr. Cornel Igna” Campia Turzii, Spitalul Municipal Gherla si Spitalul Orasenesc Huedin. Si in cazul acestui proiect in cadrul Acordului de parteneriat este implicat pe langa Ministerul Sanatatii si Consiliului Judetean Cluj, si municipiul Dej.
Toate cele patru proiecte urmaresc investitii in reabilitarea, modernizarea, extinderea sau dotarea infrastructurii ambulatoriilor, investitii ce vor contribui la accesul sporit la servicii de ingrijire medicala primara a persoanelor sarace si celor din zone cu acces redus. Totodata se urmaresc investitii in infrastructura unitatilor de primiri urgente si a compartimentelor de primiri urgente, ce vor avea un aport semnificativ la imbunatatirea calitatii si a eficientei ingrijirii spitalicesti de urgenta.
Valoarea totala a celor patru proiecte de investitii in infrastructura medicala depaseste suma de 20 de milioane de euro, urmand ca la finalul implementarii lor 10 milioane de euro sa se intoarca in judetul Cluj, din care 2,4 milioane de euro vor reveni Consiliului Judetean Cluj, ca urmare a investitiilor efectuate anterior de catre acesta in cadrul spitalelor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter