RO EN
Košík je prázdný

BRASOV: 26,5 milioane lei pentru modernizarea Spitalului de Obstetrica-Ginecologie

Proiectul „Modernizare, dotare si eficientizare energetica a corpului S+P+7+M si corp extindere (de legatura) existent intre corpul nou si corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie «Dr. I.A. Sbarcea» Brasov”, cod SMIS 110264, a fost lansat in cadrul unei conferinte de presa sustinute de Adrian-Ioan Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, si Mihai Pascu, managerul proiectului. Finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, proiectul este implementat de catre parteneriatul dintre UAT Judetul Brasov - in calitate de lider de parteneriat, si Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie «Dr. I.A. Sbarcea» Brasov. La finele implementarii proiectului, corpul nou al Maternitatii va fi primul spatiu medical din judet cu rampa de acces rulanta si alimentat in parte cu energie verde.
Valoarea totala a proiectului este de 26.552.919,96 lei din care 15.486.938,18 lei reprezinta fonduri nerambursabile acordate din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Perioada de implementare a proiectului este de 43 de luni, respectiv intre 8 iulie 2016 si 31 ianuarie 2020. Contractul de finantare a fost semnat in 20 martie 2018 de catre reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, ai Organismului Intermediar - Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si ai UAT Judetul Brasov. Obiectivul general al proiectului consta in cresterea eficientei energetice in cladirea publica a Spitalului Clinic de Obsterica-Ginecologie «Dr.I.A.Sbarcea» Brasov, corpul C1- S+P+7+M si corpul C2-D+P+2E.
Obiective specifice ale proiectului sunt:
1. Implementarea de masuri de crestere a eficientei energetice in cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica - Ginecologie «Dr. I.A. Sbarcea» Brasov.
Pentru a creste eficienta energetica in cele doua corpuri C1 - S+P+7E+M si C2 - D+P+2E vor fi realizate:
A. Lucrari de reabilitare termica a elementelor de anvelopa a cladirii; izolarea termica a fatadei - parte vitrata, izolare termica a fatadei - parte opaca, inclusiv termo-hidroizolarea terasei.
B. Lucrari de reabilitare termica a sistemului de incalzire si de furnizare a apei calde de consum; inlocuirea/ dotarea cu corpuri de incalzire cu radiatoare; repararea/ inlocuirea instalatiei de distributie a agentului termic pentru incalzire; montarea debitmetrelor pe racordurile de apa calda si apa rece, precum si a contoarelor de energie termica.
C. Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice si/ sau termice pentru consum propriu; vor fi montate panouri solare cu tuburi vidate, pe acoperisul cladirii, precum si 6 pompe de caldura apa-aer.
D. Lucrari de instalare/ reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare si/ sau ventilare mecanica, pentru asigurarea calitatii aerului interior; repararea/ inlocuirea/ montarea sistemelor de climatizare, conditionare a aerului, a instalatiilor de ventilare mecanica, a sistemelor de climatizare de tip „numai aer” si a sistemelor de climatizare de tip „aer-apa”.
E. Lucrari de reabilitare/ modernizare a instalatiilor de iluminat in cladiri; reabilitarea/ modernizarea instalatiei de iluminat, inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente.
F. Lucrari de management energetic integrat pentru cladiri si alte activitati care conduc la realizarea obiectivelor proiectului.
2. Masuri conexe care contribuie la implementarea componentelor:
- Repararea elementelor de constructie ale fatadei care prezinta potential pericol de desprindere si/ sau afecteaza functionalitatea cladirii;
- Repararea acoperisului tip terasa, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei;
- Demontarea instalatiilor si a echipamentelor montate aparent pe fatadele/ terasa cladirii, precum si montarea/ remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de interventie;
- Refacerea finisajelor interioare in zonele de interventie;
- Repararea trotuarelor de protectie, in scopul eliminarii infiltratiilor la infrastructura cladirii;
- Crearea de facilitati, respectiv adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dezabilitati (rampe de acces);
- Lucrari de recompartimentare interioara;
- Lucrari specifice necesare obtinerii avizului ISU;
- Reabilitarea si modernizarea instalatiei electrice, precum si inlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter