RO EN
Košík je prázdný

EPSTEIN: Incepe proiectarea fazei secunde a cladirii The Bridge

Compania Epstein Architecture and Engineering, filiala din tara noastra a firmei americane Epstein Global, anunta ca va incepe proiectarea celei de-a doua etape a complexului de birouri The Bridge (situat in zona Orhideea din Bucuresti), societatea fiind selectata in acest sens de catre investitorul Forte Partners pentru a realiza proiectarea de arhitectura si inginerie, dupa cum se arata intr-un comunicat al firmei.
„Epstein este o companie care isi trateaza cu seriozitate obiectivele si valorile. Succesul si recunoasterea societatii noastre, de-a lungul celor zece ani de activitate in Romania, se datoreaza mai ales echipei care a inteles ca, intr-o piata extrem de competitiva pe segmentul nostru de activitate, ceea ce ne diferentiaza de ceilalti este angajamentul nostru de a seta de fiecare data noi standarde de calitate, de inovatie si eficienta pentru clientii nostri. Vom continua sa facem acest lucru si la cea de-a doua faza a proiectului The Bridge”, a declarat Randy Tharp - Managing Director al Epstein Architecture and Engineering Romania.
The Bridge - investitie totala de circa 100 milioane de euro
Complexul The Bridge este format din doua cladiri de birouri clasa A, fiecare cu doua niveluri de subsol ce includ peste 600 de locuri de parcare si un format P+10E pentru retail si spatii de birouri. Potrivit datelor dezvoltatorului, pentru prima etapa a complexului de birouri The Bridge, situat in zona podului Basarab din Bucuresti, pe amplasamentul fostei fabrici de paine Spicul, societatea de constructii Bog ‘Art a fost desemnata ca antreprenor general, iar lucrarile au inceput deja. De asemenea, investitia in prima cladire (2S+P+10E) a complexului de birouri se ridica la 60 milioane de euro, valoarea totala a proiectului apropiindu-se de 100 milioane de euro. Imobilul aflat in constructie va avea o suprafata construita totala de 52.000 mp si, conform investitorului, la executie va fi folosit un sistem inovator de imbinare a monolitului cu elementele prefabricate (imbinarea stalpilor in plansee, cuplarea grinzilor in nodurile stalpilor, precum si a grinzilor care pornesc din nuclee). Cladirea va beneficia de o receptie impresionata, de 10 m inaltime, precum si de o curte interioara.
In schimb, Epstein Architecture and Engineering informeaza ca „faza a II-a a complexului de birouri The Bridge, oferind 20.400 de metri patrati de suprafata inchiriabila, va fi proiectata pentru a completa prima etapa a complexului prin aspectul exterior si amplasare si va forma o curte centrala verde intre cele doua cladiri. La fel ca si faza intai a complexului, cea de-a doua va continua, de asemenea, certificarea LEED Gold. Constructia fazei secunde a proiectului este planificata sa inceapa in urmatoarele opt luni”. „Epstein Architecture and Engineering a fost, de asemenea, proiectantul general al fazei intai, care este in prezent in etapa executiei, cladirea urmand sa fie definitivata in septembrie 2017”, se mai explica in comunicat.
Potrivit oficialilor Epstein, acest proiect vine ca o recunoastere a activitatii de peste zece ani a grupului in Romania, perioada in care compania autohtona a oferit servicii complexe de arhitectura, inginerie si constructii pentru numerosi clienti, printre care se afla: Emerson, Pepsico, Cameron, Lufkin Industries, GE Oil & Gas, Skanska Property, Roechling Automotive, Roquet Eastern Europe, Petrom, Yazaki Automotive etc.
***
Epstein Architecture and Engineering este filiala romaneasca a Epstein Global, cu sediul in Chicago, SUA, care a implinit in luna iulie a.c. 95 de ani de activitate, oferind servicii complete de arhitectura, inginerie si constructii si coordonand filiale in New York - SUA, Vancouver - Canada, Veracruz - Mexic, Varsovia - Polonia si Bucuresti - Romania. Potrivit celor mai recente date, grupul din Chicago, cu 300 de angajati, s-a plasat pe locul 477 din 500 al clasamentului general din 2015 al ENR (Engineering News-Record), din punct de vedere al cifrei de afaceri, iar intr-un top local al birourilor de arhitecti din Chicago (realizat de Architectural Record), a ocupat pozitia 182. Potrivit estimarilor, cifra de afaceri a Epstein Global a fost, in 2015, de 61,2 milioane de dolari. Pe plan international, Epstein Global (fosta A. Epstein and Sons) este recunoscuta pentru celebrul (si relativ controversatul) proiect Tour Maine - Montparnasse, cea mai inalta cladire din Paris. Insa bazele dezvoltarii globale au fost puse cu multe decenii inainte, inca din 1971 compania americana fiind activa, de exemplu, in Polonia, unde a elaborat planuri pentru obiective industriale, urmate rapid de cladiri reprezentative ce au reconfigurat urbanistic capitala acestei tari, cum ar fi Centrul Financiar Varsovia. In schimb, bilantul depus la Ministerul Finantelor Publice (MFP) confirma, pentru Epstein Architecture and Engineering, din Capitala, o cifra de afaceri neta plasata la 5,03 milioane de lei in 2015, cand s-a lucrat, in conditii de profitabilitate, cu 16 angajati, iar in precedentele 12 luni rulajul a fost de 8,07 milioane de lei, in contextul in care numarul personalului era de 23 de specialisti in proiectare.
Forte Partners este unul dintre dezvoltatorii proeminenti din Romania care au transformat peste 8 milioane de metri patrati de teren in proiecte solide pe piata, nu numai in sectorul de birouri, cat si in zona de dezvoltari rezidentiale, cu functiuni mixte si industriale. Societatea a fost infiintata in 2014 de catre un grup de investitori cu experienta in mediul de afaceri local. In portofoliul Forte Partners se regasesc proiectele de birouri Stefan cel Mare si The Bridge, precum si terenuri pentru investitii viitoare, in diverse zone-cheie ale Capitalei. Modelul de afaceri vizat de Forte Partners este achizitia unor terenuri strategic pozitionate, dezvoltarea unor proiecte "state of the art", vanzarea lor si reinvestirea profitului in noi dezvoltari imobiliare pe segmentele de birouri, retail si rezidential premium. Din datele raportate la MFP de compania dezvoltatoare (luata in evidenta ca platitoare de TVA in 2013), rezulta ca, anul trecut, a lucrat cu trei angajati si a declarat un rulaj net de 550.910 lei (cu o pierdere neta de 513.988 lei), in contextul in care, la nivelul lui 2014, cifra de afaceri a fost nula. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter