RO EN
Košík je prázdný

BRASOV: Documentatii pentru PUZ si proiect tehnic la noul Parc Industrial Rulmentul

Municipalitatea a lansat procedurile de achizitie pentru realizarea a 5 studii necesare pentru elaborarea planului urbanistic zonal si pentru elaborarea proiectului tehnic
Primaria Municipiului Brasov a lansat joi, 11 noiembrie, procedura de achizitie pentru intocmirea documentatiei tehnice pentru proiectul ”Reconversie zone abandonate in zone verzi – Zona Industriala Rulmentul”.
Conform procedurii postate in sistemul electronic de achizitii publice, aceasta procedura a fost impartita pe 5 loturi: Intocmire studiu geotehnic in vederea elaborarii PUZ; Intocmire studiu hidrologic de inundabilitate in vederea elaborarii PUZ si ridicare topografica pe tronsonul limitrof zonei PUZ; Intocmire studiu topografic pentru documentatie P.U.Z. si identificare retele utilitati, zona industriala Rulmentul; Studiu de contaminare a zonei industriale Rulmentul ca potential de reconversie a zonelor abandonate in zone verzi si Studiu de vegetatie a zonei industriale Rulmentul ca potential de reconversie a zonelor abandonate in zone verzi.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 24 noiembrie ora 15.00, iar ofertele vor fi depuse pentru fiecare lot in parte.
Rulmentul este primul proiect de regenerare urbana care imbina zona verde si de agrement cu punerea in valoare a patrimoniului industrial. Pe aceasta fosta platforma industriala sunt fostele hangare ale Flotilei 1 Bombardament, care conform studiului istoric realizat pot deveni spatii culturale, sportive sau de agrement pentru brasoveni.
,,Nu putem vorbi despre o regenerare urbana adevarata a unui sit industrial fara sa intelegem mai bine istoria acestor locuri. Pentru ca vorbim de o istorie de aproape o suta de ani. Vorbim de hale care vin din perioada interbelica si sunt fostele hangare IAR 80. Rulmentul pastreaza, in mod distinct si destul de clar, toate etapele arhitecturale si industriale prin care aceasta platforma a trecut in ultimul secol. Este important sa intelegem istoria aceasta, sa intelegem care cladiri si care elemente pastreaza o valoare patrimoniala, dar si o valoare istorica, iar tot ceea ce inseamna reconversia intregii platforme trebuie sa porneasca de la acest fundament, un fundament corect. Consideram ca aceasta este varianta cea mai buna si cea care ne va da solutia optima de reconversie a intregii zone industriale Rulmentul. Vorbim de peste 30 de hectare de hale si spatiu verde. Urmatoarea etapa este organizarea unui concurs de solutii, care va fi cu mai multe livrabile, unul dintre ele va fi Planul Urbanistic Zonal, altul va fi studiu de fezabilitate, sunt elementele de care avem nevoie pentru a fundamenta in mod corect investitia cu privire la aceasta reconversie. Facem toate etapele cu respectarea legii si in cel mai scurt timp cu putinta. Urmatoarea etapa va fi cea a temei de proiectare pentru concursul de solutii pe care o vom avea in consultare publica in vara aceasta”, declara primarul Allen Coliban la prezentarea publica a studiului istoric pentru fosta platforma industriala.
Valoarea totala estimata pentru achizitia acestor studii este de 201.000 lei, fara TVA.
Intocmire studiu geotehnic in vederea elaborarii PUZ pentru proiectul Reconversie zone abandonate in zone verzi – Zona Industriala Rulmentul,
Valoarea estimata: 19.000 de lei + TVA.
Studiul geotehnic se va desfasura in doua etape*, care vor cuprinde: parte scrisa – investigarea terenului, datele geotehnice; concluzii si recomandari, si partea desenata cu plan de incadrare in zona si plan de situatie, cu indicarea punctelor de investigatie geotehnica.
Termenul de predare a documentatiilor va fi de: 45 de zile calendaristice de la data ordinului de incepere a serviciilor, pentru Etapa I; 20 de zile calendaristice de la data ordinului de incepere a serviciilor, pentru Etapa II.
Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret, oferta financiara avand 40 de puncte, iar experienta expertului cheie implicat in derularea contractului avand 60 de puncte.
Intocmire studiu hidrologic de inundabilitate in vederea elaborarii PUZ si ridicare topografica pe tronsonul limitrof zonei PUZ, pentru proiectul Reconversie zone abandonate in zone verzi – Zona Industriala Rulmentul,
Valoare estimata: 18.000 de lei+ TVA.
Studiul hidrologic de inundabilitate va cuprinde parte scrisa, respectiv prelucrarea datelor si a informatiilor din teren in vederea caracterizarii cadrului fizico geografic al bazinului hidrografic (geomorfologia, geologia, clima si hidrografia); determinarea parametrilor hidraulici ai scurgerii apei; prezentarea hidro-morfologica a albiei cursului de apa; intocmirea tabelelor privind calculul hidraulic; si parte grafica: prezentarea datelor (concluziilor) referitoare la inundabilitatea amplasamentului studiat si intocmirea planselor corespunzatoare calculelor hidraulice.
Termenul de predare a documentatiilor va fi de 45 de zile calendaristice de la data ordinului de incepere a serviciilor.
Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret, oferta financiara avand 40 de puncte, iar experienta expertului cheie implicat in derularea contractului avand 60 de puncte.
Intocmire ridicare topografica pentru documentatia P.U.Z. si identificare retele utilitati, pentru proiectul Reconversie zone abandonate in zone verzi – Zona Industriala Rulmentul,
Valoare estimata: 94.000 de lei
Termenul de predare a documentatiilor va fi de 90 de zile calendaristice de la data ordinului de incepere a serviciilor.
Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret, oferta financiara avand 40 de puncte, iar experienta similara avand 60 de puncte.
Studiu de contaminare a zonei industriale Rulmentul ca potential de reconversie a zonelor abandonate in zone verzi,
Valoare estimata: 43.000 de lei
Scopul principal al realizarii studiului de contaminare a zonei industriale Rulmentul este de a determina probabilitatea ca o anumita forma de contaminare a mediului sa fie prezenta pe platforma, ca urmare a utilizarii istorice a sitului, a materialelor utilizate si produse pe perioada in care uzina Rulmentul Brasov si-a desfasurat activitatea. Evaluarea de mediu va avea in vedere urmatoarele etape:
Etapa I – Evaluarea zonei industriale brownfield prin examinarea preliminara a sitului in vederea determinarii potentialului de contaminare, cu revizuirea utilizarilor actuale si istorice ale terenului si realizarea testelor preliminare pentru locurile suspecte;
Etapa II – Ancheta de mediu pe situl brownfield prin revizuirea mai aprofundata a conditiilor zonei industriale dezafectate, cu efectuarea de foraje si prelevarea de probe de sol, apa subterana, prelevarea de probe de apa de suprafata, determinari de emisii in aer, prelevari probe de deseuri existente pe platforma si analiza probelor pentru stabilirea existentei potentialilor contaminanti;
Etapa III – Evaluarea riscurilor asociate zonelor contaminate pentru sanatatea umana si a mediului in functie de gradul de contaminare si propunerea de strategii si actiuni de remediere a zonelor afectate, daca acestea exista.
Termenul de predare a documentatiilor va fi de 60 de zile calendaristice de la data ordinului de incepere a serviciilor.
Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret, oferta financiara avand 40 de puncte, propunerea tehnica – 30 de puncte, iar experienta expertilor cheie implicat in derularea contractului avand 30 de puncte.
Studiu de vegetatie a zonei industriale Rulmentul ca potential de reconversie a zonelor abandonate in zone verzi,
Valoare estimata: 27.000 de lei
”Studiu de vegetatie”, ca parte a studiilor de fundamentare intocmite in vederea realizarii proiectului – „Reconversie zone abandonate in zone verzi – Zona Industriala Rulmentul” are rolul de a identifica elementele de mediu (flora si fauna) atat valoroase, cu recomandare de mentinere si integrare in amenajarile viitoare, cat si cu potential invaziv, ce necesita interventii specifice de eliminare de pe sit.
Acesta va cuprinde urmatoarele informatii, fara a se limita la ele:
– identificarea si inventarierea arborilor si a vegetatiei de talie mare, cu inregistrarea datelor biometrice si a starii fitosanitare a acestora;
– identificarea si cartarea (pe planul topografic, in sistem de proiectie stereo 70) elementelor vegetale valoroase, cu recomandare de mentinere in amenajarea sitului, in special a arborilor ( dispusi izolat sau in grupuri/ aliniamente) si a vegetatiei de talie mare;
– inventarierea suprafetelor plantate cu gard viu, cu marcarea acestora in plan si mentionarea datelor (specie, inaltime, stare)
– identificarea speciilor vegetale cu aparitie spontana care se dezvolta bine sau chiar prospera in soluri potential contaminate si eventual contribuie la decontaminarea lor;
– identificarea si marcarea pe plan a suprafetelor acoperite cu plante invazive cu risc de raspandire necontrolata si recomandarea unui plan de interventie pentru indepartarea/gestionarea acestora, in functie de caracteristicile speciei (ex: Fallopia japonica, Ailanthus altissima, Ambrosia artemisiifolia etc.);
– identificarea zonelor degradate ce pot fi recuperate ca spatii verzi;
– identificarea si inventarierea eventualelor speciilor rare/ valoroase de animale (instalate din cauza linistii relative a zonelor abandonate pe termen lung si a vecinatatilor – parau, zone agricole);
– inventarierea daunatorilor de pe amplasament;
– identificarea si marcarea in plan a eventualelor locuri de cuibarit ale speciilor de animale identificate.
Termenul de predare a documentatiilor va fi de: 60 de zile calendaristice de la data ordinului de incepere a serviciilor, pentru Etapa I; 30 de zile calendaristice de la data ordinului de incepere a serviciilor, pentru Etapa II.
Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret, oferta financiara avand 40 de puncte, propunerea tehnica – 30 de puncte, iar experienta expertilor cheie implicat in derularea contractului avand 30 de puncte.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter