RO EN
Košík je prázdný

INS: Numarul autorizatiilor de constructie s-a diminuat cu peste 15%

In perioada ianuarie-iulie 2010, s-au eliberat 24.093 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 15,1% fata de perioada similara a anului precedent, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS). Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-937 autorizatii), Nord-Vest (-915), Bucuresti-Ilfov (-864) si Sud-Est (-685 documente). Majorarea numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (+140 autorizatii).
In luna iulie s-au eliberat 4.266 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 63,5% sunt pentru zona rurala, mai putine cu 6,2% comparativ cu luna precedenta.
Fata de iulie 2009, scaderea este de 5,6%, diminuare reflectata in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (-131 autorizatii), Sud-Muntenia (-65 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-60) si Bucuresti-Ilfov (-59). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate in vederea realizarii de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in trei regiuni de dezvoltare: Vest, Nord-Est si Centru. Informatii suplimentare, la www.insse.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter