RO EN
Košík je prázdný

INS: Noua scadere a volumului lucrarilor de constructii, in octombrie

Volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut, in luna octombrie 2009, cu 4,4% comparativ cu luna anterioara. Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), in ceea ce priveste elementele de structura, s-au constatat, insa, o crestere de 2% pe segmentul executiei de cladiri noi si scaderi in ceea ce priveste lucrarile de intretinere si reparatii curente (-21%) si de reparatii capitale (-3,9%). Din punct de vedere al tipurilor de constructii, indicii corespondenti au scazut la toate nivelurile, astfel: imobile rezidentiale (-12,6%), cladiri nerezidentiale (-2,6%) si constructii ingineresti (-2,3%). Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, activitatea in constructii s-a diminuat, in intervalul mentionat, cu 4,4%, cel mai scazut ritm de evolutie fiind inregistrat la nivelul lucrarilor intretinere si reparatii curente (-8,5%), dar si o majorare de 14,3% a lucrarilor de reparatii capitale. De asemenea, in octombrie 2009 s-a construit mai putin decat in intervalul similar al anului trecut. Astfel, volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie bruta, cu 25,3% fata de octombrie 2008, recul evidentiat la toate componentele: constructii noi (-26,7%), lucrari de reparatii capitale (-24,5%) si de intretinere si reparatii curente (-20,7%). Pe tipuri de constructii, volumul de lucrari in intervalul analizat a scazut astfel: imobile rezidentiale (-50,5%), cladiri nerezidentiale (-34,3%) si constructii ingineresti (-4,5%). Ca serie ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare si de sezonalitate, indicele corespondent a scazut cu 22,4%.
In primele zece luni ale acestui an, pe santierele din Romania s-a lucrat mai putin decat in aceeasi perioada din 2008, ca serie bruta, cu 15,6%, iar ca serie ajustata, cu 11,3%. Informatii suplimentare, la www.insse.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter