RO EN
Košík je prázdný

INS: Diminuare cu 20% a lucrarilor de constructii in primele cinci luni

 In primele 5 luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2009, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a scazut cu aproape 20%, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS). Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-26,8%) si cele de reparatii capitale (-19,9%). Volumul lucrarilor de intretinere si reparatii curente a crescut cu 8,9%. In intervalul ianuarie-mai a.c. volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3%, scadere evidentiata la urmatoarele elemente de structura: la lucrarile de constructii noi (-29,2%) si la cele de reparatii capitale (-20,1%). S-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 18,6%. Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale (-40,6%), la cele nerezidentiale (-26,3%) si la constructiile ingineresti (-2,3%).
Scadere cu 21% a lucrarilor de constructii in luna mai
Volumul lucrarilor de constructii a scazut in luna mai ca serie bruta cu aproape 21%, fata de luna corespunzatoare a anului precedent. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-24,9%) si la cele de intretinere si reparatii curente (-20,2%). La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,4%. Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la toate componentele astfel: la imobilele rezidentiale cu 39,9%, la constructiile ingineresti cu 16,1%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,7%.
Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2010, comparativ cu luna mai 2009, a scazut cu 17,3%, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-29,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,9%). O majorare cu 7,5% s-a inregistrat la lucrarile de reparatii capitale. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale cu 36,6%, la constructiile ingineresti cu 13,6% si la cladirile nerezidentiale cu 12,3%. Informatii suplimentare, la www.insse.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter