RO EN
Košík je prázdný

INS: Crestere a numarului de autorizatii de construire, in martie

In luna martie 2010 s-au eliberat 3.445 de autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, in crestere cu 51,6% comparativ cu luna anterioara, insa cu 21% mai putine decat in martie 2009. Conform datelor Institutului National de Statistica (INS), 63,3% din documentele eliberate in perioada mentionata sunt pentru zona rurala. Referitor la distributia in profil regional, in intervalul analizat este evidentiata o tendinta ascendenta a numarului de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare: Centru (+259 de autorizatii), Sud-Muntenia (+216), Nord-Est (+190), Nord-Vest (+157 de documente) etc. Raportat la datele consemnate in martie 2009, in perioada corespondenta a acestui an s-au eliberat cu 918 mai putine autorizatii, tendinta reflectata in aproape toate zonele: Sud-Muntenia (-262 autorizatii), Sud-Est (-155), Sud-Vest Oltenia (-148), Nord-Est si Bucuresti-Ilfov (-123 de autorizatii fiecare). Cresteri ale numarului de documente eliberate s-au inregistrat numai in regiunea Centru (+59 de autorizatii).
In primul trimestru al acestui an s-au emis 7.621 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 27,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, cele mai semnificative deprecieri fiind raportate in Sud-Muntenia (-674), Sud-Est (-499) si Bucuresti-Ilfov (-423 de documente). Informatii suplimentare, la www.insse.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter