RO EN
Košík je prázdný

CTP va ajunge la un portofoliu de proprietati operationale de 1,5 milioane mp

CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si din Europa Centrala si de Est, isi continua planul de expansiune la nivel national, pana la sfarsitul acestui an urmand a avea in operare un portofoliu de 1,5 milioane mp de hale. In 2020, compania a continuat lucrarile de constructii in parcurile industriale din jurul Capitalei, unde detine CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest, CTPark Bucharest Chitila si CTPark Bucharest Centura - si a inceput constructia unui centru nou - CTPark Bucharest North in Stefanesti (judetul Ilfov). Noul parc industrial din zona nordica a Bucurestiului va avea o suprafata totala de 21 de hectare, valoarea totala a investitiei fiind de 65 milioane de euro.
Totodata, in luna martie compania a achizitionat Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, la Km 13, punctul zero al pietei logistice si industriale din Romania, in urma unei investitii de 30 de milioane de euro.
Interviu cu Ana Dumitrache, Country Manager CTP.
 
- Ce evolutie a avut activitatea companiei in 2020, avand in vedere noul context de piata?
- Raspandirea pandemiei in Romania nu ne-a afectat foarte mult activitatea. Din contra, nu ne-am oprit nicio secunda si nu am pus in asteptare niciun santier. De asemenea, am fost alaturi de clientii nostri si am gasit modalitati noi de cooperare si structuri potrivite pentru a depasi momentele grele. In acelasi timp, am identificat solutii si pentru clientii noi, jucatori din piata care au decis sa se extinda in Romania sau clienti existenti al caror business a prosperat in aceasta perioada, mai ales in zona de online. Cu toate aceste eforturi, am reusit sa depasim 1,3 milioane de metri patrati de proprietati operationale in Romania pana in prezent si avem mari sanse de a inchide anul cu 1,5 milioane mp in operare.
Anul acesta, ne-am extins in continuare portofoliul din Romania, in mod organic, cu cladiri construite de catre CTP, in special in vecinatatea Bucurestiului, unde CTP detine CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest, CTPark Bucharest Chitila, CTPark Bucharest Centura si, cel mai nou parc, CTPark Bucharest North. Mai mult, chiar in prima zi de instituire a starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, pe 16 martie, CTP a incheiat o tranzactie importanta prin achizitionarea unui proiect operational care a fost anexat natural CTPark Bucharest, fiind amplasat din punct de vedere geografic chiar in vecinatatea acestuia. In plus, CTP are un pipeline important de cladiri care sunt inca in constructie, dar si de achizitii si pe care speram sa le incheiem cu bine pana la sfarsitul acestui an.
 
- Care sunt primele lectii ale Covid-19?
- Cel mai important lucru a fost sa fim alaturi de clientii nostri, chiar si atunci cand solicitarile ne provocau dincolo de niste limite cu care eram obisnuiti. Am incercat sa avem interventii cat mai eficiente, adaptate la noul context si am oferit servicii variate precum dezinfectarea gratuita a spatiilor sau asistenta in organizarea fluxurilor de oameni si marfa. In ceea ce priveste santierele, am inteles rapid necesitatea de a ne sustine furnizorii si am remarcat ca eforturile noastre au fost apreciate. Chiar si in aceasta perioada, am reusit performanta de a livra cladiri inainte de termenele agreate. Am mai invatat ca persistenta in rezolvarea celor mai dificile sarcini si disponibilitatea de a munci intr-un ritm extrem de intens sunt rasplatite mai ales in perioadele dificile, asa cum este cea pe care o traversam.
 
- Care sunt principalele transformari pe care le-a impus noul context in sectorul de activitate si ce schimbari de strategie aveti in vedere?
- Principala schimbare, usor recognoscibila, este ca nu ne mai intalnim atat de des cu clientii, iar interactiunea s-a mutat in mare parte in mediul online. Ne-a fost destul de usor sa ne adaptam, intrucat noi am fost mereu dotati cu toate instrumentele tehnice necesare pentru a putea sustine un astfel de mod de a comunica. Identitatea noastra are la baza numeroase elemente vizuale adaptate mediului digital, ceea ce ne-a ajutat foarte mult in transferul comunicarii catre acesta. De asemenea, agilitatea si flexibilitatea, precum si creativitatea in a gasi structuri nu doar tehnic posibile in ceea ce priveste spatiile, dar si financiar fezabile din punct de vedere al intelegerilor comerciale, sunt niste atuuri imbatabile intr-un context precum cel pe care il traversam acum.
 
- Ce proiecte aveti in pregatire si in constructie? In ce stadiu sunt acestea si ce bugete de investitii implica?
- In toamna acestui an, vom livra 20.000 mp primului client al CTPark Bucharest North, DSV, iar urmatorii 20.000 mp vor fi gata in primul trimestru din 2021, urmand ca parcul sa fie finalizat in cursul anului viitor. Parcul logistic CTPark Bucharest North, cu o prima cladire ce detine o suprafata totala inchiriabila de 100.000 mp, se afla in Stefanesti, judetul Ilfov si implica investitii din partea CTP de 65 milioane de euro. De asemenea, avem investitii in curs in CTPark Bucharest West, in valoare de peste 100.000 de euro, cu finalizarea celei mai mari cladiri din Romania de peste 140.000 mp si cu o noua cladire de circa 100.000 mp aflata in stadiul de autorizare.
In ceea ce priveste achizitiile, avem in pipeline tranzactii cu o valoare de circa 60.000 de euro pana la sfarsitul acestui an.
 
- Care sunt obiectivele stabilite pe termen mediu si lung pe piata din Romania?
- Ne propunem sa ne pastram pozitia de lider de piata in sectorul dezvoltarii de parcuri logistice de clasa A in Romania si sa le oferim clientilor nostri din industria de eCommerce si productie solutii built-to-suit, adaptate nevoilor lor, dar si servicii premium inca de la primul apel pe care il au cu un reprezentant al companiei noastre. Mai mult decat atat, vrem sa fim alaturi de clientii si partenerii nostri si sa ii ajutam sa creasca alaturi de noi. Una dintre modalitatile prin care credem ca putem reusi sa facem asta este prin construirea unei comunitati in care membrii pot gasi oportunitati de new business sau imbunatatire a serviciilor pe care deja le ofera. In ceea ce priveste investitiile si dezvoltarea, vom continua sa ne extindem atat prin achizitia unor spatii noi, cat si prin finalizarea celor deja contractate.
 
- Cu ce dificultati va confruntati in aceasta perioada?
- Pandemia a condus la schimbari la nivel operational care au presupus ca noi sa ne adaptam rapid si sa suplimentam eforturile necesare continuarii activitatii clientilor nostri fara intreruperi cauzate de eventualele nerespectari ale regulilor de igiena. Am intensificat eforturile de mentinere a sanatatii angajatilor si partenerilor care viziteaza spatiile noastre, de siguranta in munca si de curatenie. Acolo unde clientii au vrut sa aiba acelasi tip de servicii de curatenie pe care le ofeream in spatiile comune, le-am implementat fara costuri suplimentare. Credem ca provocarile pot fi depasite facand in mod constant o analiza a riscurilor si planificand gestionarea acestora. Astfel, efectele unei crize precum cea izbucnita in luna martie pot fi cel putin ameliorate, daca nu chiar eliminate. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter