RO EN
Košík je prázdný

Constructiile - in scadere inca de la inceputul anului

Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in prima luna a acestui an, cu 6,4% comparativ cu decembrie 2008, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In ceea ce priveste elementele de structura, s-au constatat diminuari la toate componentele, astfel: lucrari de intretinere si reparatii curente (-27,1%), reparatii capitale (-4,7%) si lucrari noi (-2,2%). Volumul lucrarilor a scazut, de asemenea, si din punct de vedere al tipurilor de constructii: constructii ingineresti (-16%), cladiri nerezidentiale (-4,4%) si imobile rezidentiale (-2,3%). Cu toate acestea, in ianuarie 2009 s-a construit mai mult decat in intervalul similar al anului trecut. Astfel, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,8% fata de ianuarie 2008, avans evidentiat pentru toate tipurile de constructii: cladiri rezidentiale (+28,1%), nerezidentiale (+8,2%) si constructii ingineresti (+2,2%), cu toate ca lucrarile de executie a multor proiecte (rezidentiale, comerciale, logistice) au fost amanate sau blocate. In ceea ce priveste elementele de structura, cantitatea lucrarilor lucrari de constructii noi a crescut, in intervalul mentionat, cu 12,9%, iar cele de intretinere si reparatii curente cu 0,7%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 3,6%.

Investitiile straine au crescut in ianuarie 2009

In luna ianuarie 2009, fluxul de investitii straine directe atrase de Romania a inregistrat valoarea de 912 milioane de euro, in crestere cu 51,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut (cand valoarea ISD a fost de 603 milioane de euro). Din structura ISD, cea mai mare pondere o detin participatiile la capital (49,6%), urmate de volumul profitului reinvestit (14,2%). In prima luna a anului curent deficitul contului curent a fost finantat integral (100%) prin investitii directe ale nerezidentilor din Romania, comparativ cu 52,1% in ianuarie 2008. Informatii suplimentare, la www.insse.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter