RO EN
Košík je prázdný

CITY GARDEN pregateste a doua etapa de constructie a Bonton Luxury Villas

City Garden Development va incepe, in perioada urmatoare, lucrarile aferente celei de-a doua etape a ansamblului rezidential Bonton Luxury Villas, investitie de aproape 20 de milioane de euro in constructia a 66 de vile de lux, in zona Pipera. In paralel, compania continua sa prospecteze piata in ceea ce priveste terenurile disponibile in zona centrala si de nord a Capitalei, acolo unde are un istoric bogat de dezvoltare de proiecte rezidentiale de lux. Dezvoltatorul City Garden este un grup de companii (City Garden Development, City Garden Residence, Eurobuilding Imobiliare, City Garden Construct) cu capital din Asia, cu experienta de peste 10 ani pe piata din Romania.
Interviu cu Andrei Cantaragiu (45 de ani), CEO la City Garden Development si manager cu o experienta profesionala de 18 ani pe piata de dezvoltare imobiliara.
 
- Ce evolutie ati inregistrat de la inceputul pandemiei si ce impact are aceasta pe piata rezidentiala?
- In 2020 si in primele opt luni ale acestui an am continuat lucrarile la proiectul Bonton Luxury Villas, respectand bineinteles toate masurile de siguranta solicitate de autoritati. Acest lucru ne-a permis sa ne incadram in programul preconizat al lucrarilor. In ceea ce priveste schimbarile care au avut loc pe piata rezidentiala, ele s-au reflectat cel mai mult in asteptarile viitorilor rezidenti de la o locuinta. Cei mai multi dintre ei au inteles necesitatea unui spatiu mai mare, care sa le permita sa transforme un colt al casei in birou pentru ei sau pentru copii. Isi doresc o curte sau o terasa generoasa, o locuinta cat mai aproape de natura, fara sa renunte la confortul oferit de oras. Iar cu proiectul Bonton, care este unul care ofera cele mai mari locuinte de pe piata, cu spatii versatile, raspundem exact acestor nevoi noi.
 
 
- In ce etapa de dezvoltare se afla proiectul Bonton, in acest moment?
- Ne dorim sa incepem anul viitor lucrarile la faza a doua a acestui proiect, pe dezvoltarea caruia ne concentram in prezent. Proiectul va include 66 de vile de lux si un club privat cu piscina, fiind localizat in Pipera, la doar 200 de metri de Scoala Americana si de padurea Baneasa. Este un proiect unic in Romania, fiind singurul cu vile cu lift interior de pe piata. Totodata, locuintele au spatii generoase, cu doua etaje si suprafete de pana la 327 de mp, in care sunt incluse 6 sau 7 camere, 6 dressing-uri si 4 bai. Proiectul va fi construit in doua faze si ne dorim sa o livram pe prima pana la finalul acestui an. Investitia totala a proiectului este de aproximativ 19,5 milioane de euro.
 
- Care sunt principalele dificultati si provocari pe care le intampinati in activitatea curenta?
- Principala provocare vine din zona materialelor de constructie. Preturile continua sa creasca si nu stim cand si la ce nivel se vor stabiliza. Deoarece proiectul nostru este unul de lux, folosim materiale si finisaje de inalta calitate, iar provocarea este sa livram clientilor vilele conform preturilor agreate anul trecut, inainte de pandemie. 
 
 
 
- Cum vedeti perioada 2021-2022 pentru piata rezidentiala din Romania?
- Cererea si nevoia de locuinte este in continuare ridicata, asadar exista loc de crestere. Modul in care vor fi gandite si construite proiectele rezidentiale va fi, insa, diferit. Pe langa implementarea normelor nZEB, dezvoltatorii trebuie sa ia in considerare si preferintele cumparatorilor. Acestia nu mai iau in calcul doar pretul atunci cand cauta o locuinta, ci au inceput sa fie mai selectivi. Isi doresc un complex rezidential care sa aiba un mix de facilitati: locuinte spatioase si luminoase, piscina, spatii verzi, iar complexurile rezidentiale sa aiba incorporate sau sa fie in proximitatea spatiilor comerciale si a unitatilor de invatamant. Isi doresc locuinte cu finisaje de calitate, deoarece o casa este o investitie pe termen lung. Asadar, cel putin pe piata caselor, in special a celor premium, estimam un interes crescut din partea clientilor.
 
- Cum caracterizati piata de locuinte de lux din Romania? Care este profitabilitatea acestui tip de proprietati?
- Cumparatorii continua sa fie interesati de locuinte de lux, acestea fiind privite si ca o investitie. De exemplu, in cadrul proiectului Bonton ne asteptam sa creasca numarul de vizionari pe masura ce ne apropiem de finalizarea primei faze. Cumparatorii isi doresc sa vada cum arata casele finisate, infrastructura, precum si clubul privat. In ceea ce priveste profitabilitatea unei locuinte de lux, pot face referire la Bonton unde, luand in considerare un nivel mediu de chirie al zonei de 3.000 de euro, cei care achizitioneaza o vila in scop investitional pot beneficia de un yield anual in jur de 8%. Sunt din ce in ce mai multe persoane si in Romania care investesc intr-o proprietate cu scopul de a o inchiria. Chiar zilele trecute am citit un articol care facea referire la gradul de inchiriere a locuintelor din SUA care atinsese un nivel record de 97%, cele mai solicitate fiind locuintele cu suprafete generoase si care dispuneau si de un spatiu exterior. Locuintele din nordul Capitalei sunt atractive atat pentru cumparatorii romani, cat si pentru expati aflati in cautare de case care sa le ofere tot confortul unei locuinte la standarde occidentale.
 
 
- Ce obiective aveti pe termen mediu si lung pe piata din Romania?
- Prioritar ramane proiectul Bonton Luxury Villas, la care ne dorim sa incepem anul viitor lucrarile la faza II. In privinta altor obiective, suntem mereu intr-o prospectie a pietei in ceea ce priveste terenurile disponibile in zona centrala si de nord a Capitalei, acolo unde avem un istoric de dezvoltare. Aceste zone vor fi mereu cautate de clienti, deoarece ofera numeroase beneficii. Sunt in apropiere de spatii verzi, de poll-urile de birouri din nordul Capitalei, de centre comerciale si sunt in proximitatea celor mai bune scoli internationale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter