RO EN
Košík je prázdný

BOUYGUES: Crestere moderata a diviziei de constructii

Vanzarile companiei Bouygues, cel mai important antreprenor din Franta cu activitati in domeniu constructiilor, au insumat 31,4 miliarde euro in 2009, ceea ce a insemnat o depreciere de 3% fata de nivelul din 2008. In acelasi timp, profitul net al companiei a scazut cu 12%, pana la o valoare de 1,3 miliarde euro. In acest context, Bouygues Construction, una dintre cele mai mari firme ale grupului (avand un aport de circa 30% la cifra de afaceri) a raportat o usoara crestere de 0,5% a veniturilor, ajungand la un nivel de 9,54 miliarde euro, in timp ce profitul net al acesteia s-a diminuat cu 19%, pana la valoarea de 240 milioane de euro. Cealalta companie semificativa din grup, Colas, care se ocupa cu precadere de domeniul infrastructurii, a inregistrat o scadere de 9% a vanzarilor, pana la valoarea de 11,6 miliarde euro. In ceea ce priveste celelalte subsidiare ale holdingului, Bouygues Immobilier (divizia de imobiliare) a raportat o crestere a afacerilor cu 2% (la 3 miliarde euro), veniturile TF1 (Télévision Française 1) au scazut cu 9% (la 2,36 miliarde euro), iar cele din cadrul Bouygues Telecom au insumat 5,36 miliarde euro (+5%). Pentru anul acesta, reprezentantii concernului si-au propus realizarea unor vanzari de 30 miliarde euro, previzionand o diminuare de 4% a afacerilor.
La nivel national, concernul este prezent prin filialele Bouygues Romania si Colas Romania. Cel mai important contract obtinut de grup la nivel national este cel de constructie a parcului de retail Colosseum Center (S+P+1E), ce va fi amplasat pe o suprafata de 620.000 mp, pe Soseaua Chitila din Bucuresti, dezvoltator fiind compania ECE Projektmanagement. Valoarea investitiei este de 350 milioane de euro, lucrarile urmand a fi definitivate pana la finele anului 2012. Informatii suplimentare, la www.bouygues.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter