RO EN
Košík je prázdný

AFI EUROPE va construi peste 2.200 de apartamente in Bucurestii Noi

Dezvoltatorul cu capital israelian AFI Europe Romania va dezvolta peste 2.200 de apartamente in cele 16 blocuri pe care le va construi in Bucurestii Noi, pe terenul platformei industriale Laromet, potrivit lui Costin Blideanu, Head of Leasing Department in cadrul companiei. Lucrarile de constructie a primelor doua cladiri, ce vor avea circa 200 de apartamente, vor fi demarate, cel mai probabil, in trimestrul intai al anului 2017, dezvoltarea urmand a se intinde pe parcursul mai multor ani, in functie de capacitatea economica a zonei. Pe langa cele 2.200 de locuinte, noul complex din Bucurestii Noi va mai include si o zona de retail de 5.000 mp - 6.000 mp.
AFI Europe a cumparat terenul platformei Laromet, cu o suprafata de 155.000 de mp, in anul 2007, pentru suma de 77,5 milioane de euro, cea mai mare tranzactie cu terenuri inregistrata pe piata imobiliara din Romania. In 2011, dezvoltatorul a vandut o parcela de 30.000 de mp din acest teren retailerului de bricolaj Dedeman, pentru care a incasat 16 milioane de euro.
 
Cladiri de birouri cu peste 600.000 mp se afla in constructie
Cladiri de birouri cu o suprafata cumulata de peste 600.000 mp se afla in dezvoltare in tara noastra, proiectele urmand a fi inaugurate, treptat, in urmatorii doi ani, potrivit lui Costin Blideanu. In prezent, piata spatiilor de birouri din Romania insumeaza 2,5 milioane de metri patrati, in 2018 urmand a fi depasit pragul de 3 milioane mp de centre de afaceri. "Piata are un mod de a se regla singura. In acest moment, este destul de aglomerata si exista zone in Bucuresti care se vor bloca, cum este Floreasca, nu numai din cauza infrastructurii insuficiente pentru numarul tot mai mare de oameni care lucreaza in zona, dar si din cauza serviciilor. Dezvoltatorii care au riscat si au construit cladiri de birouri in zone neocupate vor avea de castigat, pe termen lung. Acestea vor incepe, in curand, sa ia din chiriasii celor din zonele aglomerate, care, la randul lor, vor fi obligati sa scada preturile chiriilor. In concluzie, cred ca vor pierde cel mai mult dezvoltatorii din zonele cu grad ridicat de ocupare care au in spate o banca inflexibila. Daca relatia proprietarului cu banca este buna, dezvoltatorul va avea o plaja foarte mare de posibilitati chiar si in acest context", a explicat Costin Blideanu.
 
Piata de retail este deosebit de competitiva
Referindu-se la piata locala de retail, seful departamentului de inchirieri din cadrul AFI Europe Romania a remarcat faptul ca aceasta este foarte competitiva, mai ales in Bucuresti. Totusi, chiar si in acest context, ar mai fi loc de dezvoltari de anvergura mai mica. "Cred ca piata de centre comerciale moderne, de tip mall, este destul de saturata si ca noul trend va fi de dezvoltare a unor proprietati mai mici, de proximitate. Mai mult, cred ca noua ancora pentru dezvoltarea de mall-uri va fi reprezentata de zona de entertainment, care va inlocui, incet, marile retele de retail alimentar, fara care nu se dezvolta nimic in prezent. Cu cat o tara este mai civilizata, cu atat acorda mai putina atentie retailului alimentar, iar in Romania, dupa cum se cunoaste, nu se construieste niciun mall fara un hipermarket", a explicat Costin Blideanu, in cadrul aceluiasi eveniment.
Referitor la deschiderea de parcuri de retail, reprezentantul AFI a precizat ca ar mai fi zone in Bucuresti unde sa se construiasca, precum cartierele Colentina sau Bucurestii Noi.
De asemenea, managerul a mai precizat ca, in prezent, circa 20% din clientii centrelor comerciale din portofoliul AFI viziteaza mall-urile in principal pentru zonele de entertainment.
Declaratiile au fost facute in contextul unei conferinte de profil, organizate de Business Mark in Bucuresti, la hotelul Radisson Blu, pe 4 noiembrie 2016.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter