RO EN
Košík je prázdný

UNSAR: Plati de 140 milioane lei pentru asigurari property, 60% la daune de incendii

Primele cinci riscuri in functie de daunele achitate de asiguratorii Membri UNSAR, pe politele de tip property, au cumulat valori de peste 140 milioane lei in 2020. Dintre acestea, incendiul a cauzat cele mai mari pagube, asiguratorii platind peste 90 de milioane lei catre companiile afectate.
Pe locul secund au fost exploziile, cu daune achitate de aproximativ 34 de milioane de lei. Topul riscurilor care au generat cele mai mari daune este completat, in ordine, de riscurile legate de inundatii, care au generat daune de 7,8 milioane lei, urmate de cele referitoare la furtuna (daune de 4,4 milioane lei) si de avariile accidentale (3,8 milioane lei).
In alta ordine de idei, cea mai mare dauna achitata anul trecut pe o polita de tip property ca urmare a producerii riscului de incendiu a fost de aproximativ 22 milioane lei.
Asadar, in contextul in care pe fondul pandemiei 61% dintre companiile private mici si mijlocii si-au redus activitatea fata de 2019 , accesarea unui plan de asigurari a devenit esentiala pentru orice afacere.
“Existenta unui plan de asigurari potrivit specificului fiecarui business poate face diferenta intre continuarea activitatii si faliment - in momentul producerii unui risc asigurat”, a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.
Astfel, industria de asigurari vine in sprijinul antreprenorilor si al mediului de afaceri cu o noua initiativa menita sa creasca nivelul de informare cu privire la asigurarile pentru companii: #BusinessSOS.
Prin lansarea unui ghid si a altor materiale dedicate mediului de afaceri, UNSAR evidentiaza importanta asigurarilor pentru bunuri, raspunderi civile, inclusiv fata de proprii angajati, a asigurarilor pentru riscuri financiare si, nu in ultimul rand, a asigurarilor impotriva riscurilor cibernetice.
„Un mediu antreprenorial mai bine informat este cu siguranta si unul mai puternic si mai rezilient in fata riscurilor. Prin #BusinessSOS ne dorim sa fim alaturi de antreprenori si sa le oferim informatii esentiale care sa ii ajute in desfasurarea activitatii”, a precizat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.
Demersul UNSAR este realizat cu sustinerea ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara si sprijinit de urmatoarele organizatii si institutii: AAFBR - Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania, APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, ARIR - Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania, Asociatia Brokerilor - Piata de capital, BVB - Bursa de Valori Bucuresti, CCIFER - Camera Franceza de Comert si Industrie in Romania, CCIpR - Camera de Comert Italiana pentru Romania, FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor, FSAB - Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci, ISF - Institutul de Studii Financiare, PIAR - Patronatul Industriei Asigurarilor din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter