RO EN
Košík je prázdný

Previziuni negative pentru economia din Romania, dar pozitive pentru cea internationala

Indicatorul de incredere in economia romaneasca (ESI - Economic Sentiment Indicator) nu a mai inregistrat in luna iunie acelasi trend pozitiv raportat in mai, conform datelor publicate, recent, de institutul de cercetare Zew, din Germania. Astfel, indicatorul s-a diminuat, in intervalul mentionat, cu 13,9 puncte in iunie, ajungand la -2,2 puncte. Cei mai multi dintre participantii la studiul Zew, realizat in colaborare cu Erste Group, respectiv 43,8%, estimeaza ca situatia economica a Romaniei nu se va modifica in perioada urmatoare. Mai mult, acest context este evaluat ca fiind critic. In ceea ce priveste economia din Europa Centrala si de Est (ECE), ESI calculat pentru urmatoarele sase luni a crescut, in iunie, cu 14,4 puncte, la 20,4 puncte, desi evaluarile privind situatia economiei din ECE fata de luna mai s-au diminuat cu 0,9 puncte, ajungand la 61,3 puncte.

FMI estimeaza o crestere economica temperata

Ritmul de scadere a economiei mondiale s-a temperat, previziunile Fondului Monetar International (FMI) pentru anul viitor fiind pozitive. "Este putin prea devreme a afirma ca scopul nostru de a tempera recesiunea economica a fost indeplinit. Va trebui sa continuam actiunile de sprijinire a economiei internationale pentru a asigura refacerea acesteia in a doua jumatate a acestui an si in 2010", a declarat John Lipsky, director general adjunct al FMI, la o conferinta de afaceri care a avut loc, recent, la Bodrum (Turcia). De asemenea, pentru a pune bazele relansarii pietei creditului, guvernele statelor trebuie sa sustina restructurarea institutiilor financiare cu probleme. Mai mult, politicile fiscale din economiile «mature» si din statele in curs de dezvoltare vor trebui sa asigure si in 2010 venituri suplimentare in vederea finantarii unor noi programe de relansare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter