Implementarea de noi produse/servicii - masura acceptata de reprezentantii UE
Conform oficialilor AMPOSCCE, in vederea acordarii de fonduri nerambursabile prin acest program, expertii Comisiei Europene au acceptat urmatoarele tipuri de proiecte eligibile:
* proiecte cu un grad adecvat de inovare, care sa duca la crearea de noi capacitati de productie sau extinderea celor existente;
* proiecte pentru companiile ce vor sa lanseze pe piata si sa implementeze in procesul de fabricatie noi produse sau servicii (investitii in utilaje si tehnologii care sa duca la diversificarea productiei prin realizarea de produse noi, superioare calitativ si eficiente din punct de vedere al consumului energetic);
* proiecte ce implica modernizarea si dezvoltarea intreprinderilor, prin investitii in echipamente si utilaje de productie.
De asemenea, exista si o serie de cheltuieli eligibile, care pot fi cofinantate intr-o anumita masura, astfel:
* cele pentru achizitia de terenuri eligibile (destinate implementarii unor proiecte de genul celor mentionate anterior) - cofinantarea fiind acordata in limita a 10% din totalul cheltuielilor eligibile;
* costurile cu procurarea de bunuri din categoria mijloacelor fixe sau a obiectelor de inventar;
* cheltuielile pentru achizitia de imobilizari necorporale (de exemplu, aplicatii informatice strict legate de proiect, brevete, licente si know-how, solutii tehnice nebrevetate). "Nivelurile maxime ale sprijinului financiar nerambursabil acordat sunt de 40% din totalul cheltuielilor eligibile pentru regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov si de 50% pentru restul regiunilor, insa valoarea totala a sprijinului acordat nu poate depasi 5 milioane euro (aproximativ 20 de milioane de lei)", se mai arata in comunicat.
***
Cererea de propuneri pentru proiecte, valabila pana la finele lunii mai a.c., poate reprezenta un prim pas in vederea dinamizarii activitatii firmelor importante specializate in domeniul constructiilor (si, implicit, in cel al tamplariei termoizolante). Practic, managerii acestora au posibilitatea de a deveni fie beneficiari directi ai programului POSCCE, fie sa ia parte la realizarea lucrarilor de constructie ce vor fi initiate de alte categorii de firme, ale caror proiecte vor fi aprobate in a doua parte a anului in curs. In acest ultim caz, principalul avantaj este dat de solvabilitatea entitatilor economice care vor derula proiecte specifice, cu finantare asigurata. Pentru detalii suplimentare, click aici!
Prezentand noile initiative de dezvoltare din domenii-cheie agreate de Comisia Europeana, Serviciul de Monitorizare Agenda Constructiilor - Fonduri Structurale (programe operationale, axe prioritare si domenii de interventie 2007-2013) furnizeaza lunar, prin e-mail, toate informatiile referitoare la cele mai recente proiecte selectate pentru finantare din fonduri UE (inclusiv cele reportate sau nefinantate). Prin folosirea acestui instrument de lucru, conducerea firmelor din domeniul constructiilor si din sectorul de tamplarie termoizolanta realizeaza economii importante de resurse, ca urmare a reducerii costurilor si a timpului necesar elaborarii cercetarilor de piata. Primirea serviciului se poate face acum in conditii avantajoase, in varianta accesibila numai abonatilor. Pentru informatii cu privire la conditiile de receptionare in format complet, click aici!