RO EN
Košík je prázdný

Task force pentru gestionarea efectelor razboiului asupra lanturilor de aprovizionare

Ministerul Economiei, prin intermediul Directiei Politici Industriale si Competitivitate, organizeaza joi, 10 martie, o prima intalnire in cadrul unui task force cu reprezentanti din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul Romaniei, impactate de conflictul militar dintre Ucraina si Federatia Rusa, atat din perspectiva sanctiunilor impuse cat si din perspectiva imposibilitatii asigurarii fluxului de produse la trecerile de frontiera.
„Imediat dupa anuntul UE referitor la sanctiunile impuse Federatiei Ruse ne-am indreptat atentia catre industrie si am cerut urgent o analiza a impactului conflictului Rusia-Ucraina asupra ramurilor industriale din Romania din perspectiva relatiilor comerciale, respectiv contracte de furnizare si prestari de servicii cu parteneri din Ucraina, dar si din Federatia Rusa. Avand in vedere ca cel putin 3 sectoare industriale au semnalat efecte majore asupra activitatii desfasurate pe teritoriul Romaniei, am decis constituirea unui grup de lucru astfel incat impactul negativ asupra economiei sa poata fi gestionat din timp si sa putem veni cu solutii pentru sprijinirea industriei care are deja de suferit din cauza conflictelor militare de la granita”, a afirmat ministrul Florin Spataru.
Intreruperea fluxului de materii prime, in ceea ce priveste atat importul cat si exportul, creeaza dificultati in lanturile de aprovizionare ceea ce genereaza un impact major, multiplicator asupra unitatilor de productie din Romania. Tranzitul de materii prime si produse (import/export) pentru/dinspre Federatia Rusa, fie aerian, terestru sau naval este perturbat atat din perspectiva contextului sanctiunilor precum si riscului din zonele de conflict.
Segmentele industriale care au comunicat deja catre Ministerul Economiei un impact major asupra productiei sunt industria auto, a mobilei si metalurgica.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter