RO EN
Košík je prázdný

CCR: Terenul Romexpo de 46 ha trece in proprietatea CCIR, pentru dezvoltare

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins sesizarea de neconstitutionalitate a proiectului de lege pentru modificarea Legii camerelor de comert nr. 335/2007. O consecinta directa a acestei decizii este faptul ca terenul de 46 de hectare de la Romexpo poate fi trecut din proprietatea statului catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), care face un pas inainte in dezvoltarea marelui proiect de 2,87 miliarde euro pe care il pregateste in zona.
"De la bun inceput, CCIR a sustinut si a argumentat ca modificarile si completarile aduse Legii nr. 335/2007 a camerelor de comert din Romania, sunt constitutionale si in deplina concordanta cu legislatia in vigoare. Decizia de astazi a CCR vine, astfel, sa intareasca argumentatia CCIR, in dauna celor care, din diferite motive, au contestat modificarile aduse actului normativ. Decizia CCR reprezinta un castig, atat pentru CCIR, care de astazi isi recapata respectul si recunoasterea cuvenite unei camere de comert nationale, in concordanta cu cele din toata Europa, dar si din lume, dar mai ales pentru Statul Roman, mediul de afaceri si nu in ultimul rand, pentru locuitorii Capitalei", arata un comunicat al CCIR.
Pe terenul Romexpo, care a generat propunerea de modificare si completare a Legii nr. 335/2007, CCIR si compania Iulius au in vedere o investitie de 2,87 miliarde euro in transformarea centrului expozitional intr-un complex imobiliar mixt, ce va include constructia a 20 de cladiri, cu regimuri diferite de inaltime, cu pana la 41 de etaje. Acesta ar urma sa includa cel mai mare business district din Romania, unde vor lucra peste 30.000 de persoane, 12.000 de locuri pentru parcare, facilitati pentru antreprenorii locali, muzee si o sala multifunctionala de evenimente, un nou parc si conexiuni urbane verzi, solutii de fluidizare a traficului, precum si zone de retail si petrecere a timpului. Conform documentatiilor, constructiile vor avea o suprafata totala de 1,3 milioane mp.
"Cu referire la «Proiectul pentru Romania», reamintim faptul ca valoarea acestuia este de circa 2,87 miliarde de euro, ceea ce inseamna, conform studiilor, un aport la bugetul de stat, precum si la cel local, de 345 de milioane de euro anual, proiectul urmand a se finaliza intr-o perioada de cinci ani. De asemenea, trebuie precizat faptul ca acest proiect va genera peste 30.000 de locuri de munca, un aspect deosebit de important mai ales daca tinem seama de situatia economica dificila provocata de pandemie", mai precizeaza CCIR.
Potrivit CCIR, lucrarile de constructii ar putea incepe in a doua jumatate a acestui an, daca proiectul nu va fi intarziat foarte mult de autoritati.
Pentru detalii suplimentare despre proiect, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter