RO EN
Košík je prázdný

AC Editia 167: Optimism temperat si mai putine proiecte noi, la jumatatea anului

Editia Iunie-Iulie a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, precum si cele mai noi estimari asupra economiei, in general, si a sectorului de constructii, in particular, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta analiza pietelor de ciment/ agregate/ betoane/ elemente prefabricate din beton, respectiv de zidarie (caramida si BCA), in contextul actual de piata.
 
Primul material al revistei, inclus la rubrica de Digitalizare, este reprezentat de un follow up asupra editiei luna mai 2022 a videoconferintei EURO-Constructii, in care tema principala de discutie a fost avantajul pe care il vor avea companiile care investesc in digitalizare in contextul presiunii pe care il vor pune investitiile din PNRR asupra fortei de munca din sector. Desfasurata sub mottoul "Industria de constructii: domeniu strategic, sub semnul schimbarii" si abordand tematica ofertanta a noilor tendinte care modeleaza viitorul acestui domeniu strategic in Romania, editia mai 2022 a videoconferintei EURO-Constructii s-a bucurat, ca de obicei, de prezenta unor specialisti de marca, ce au dezbatut vreme de aproape doua ore si jumatate subiecte de un real interes pentru bransa. Rand pe rand, Mariana Garstea - CEO Sixense Romania, Rodica Lupu - director Cluster TEC, Alexandru Tanasa - Digital Business Adviser Arggo, Brandusa Parlog - Managing Partner Cadware Engineering si Romina Posea - Head of Planning and Continuous Improvement Office Leviatan Design s-au referit pe larg la procesele de transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul constructiilor si cele conexe.
Sub aceeasi rubrica, revista prezinta un reportaj realizat cu prilejul evenimentului Innoconstruct, aflat la cea de-a doua editie. Desfasurat la centrul de conferinte din cadrul complexului Pullman, din Bucuresti, evenimentul s-a bucurat de o prezenta numeroasa din partea specialistilor, peste 250 de experti dezbatand, pe parcursul a doua zile, prioritatile pentru transformarea digitala a industriei constructiilor, precum si provocarile cu care se confrunta sectorul de profil in adoptarea tehnologiilor de ultima generatie.
La rubrica Cover Story, editia Iunie-Iulie 2022 a revistei Agenda Constructiilor publica un material special, prin care celebreaza aniversarea a 10 ani de activitate si proces tehnologic neintrerupt pentru compania de arhitectura si proiectare Leviatan Design. Materialul include o trecere in revista a realizarilor societatii, initativele si proiectele strategice ale companiei, precum si un interviu cu Gabriel Marcu, directorul tehnic al Leviatan Design, care vorbeste despre provocarile implementarii modelului complet 3D BIM in proiectarea si executia unei cladiri si rezultatele foarte bune care s-au inregistrat in faza de exploatare.
 
Cresteri importante si investitii pe pietele de ciment, prefabricate si zidarie
Primul material inclus la rubrica de Analiza, reprezinta prezentarea evolutiei pietei de ciment si a materialelor conexe (elemente prefabricate din beton) in noul context al pietei. Articolul include date privind afacerile principalilor producatori de ciment in 2021 si in primele luni din 2022 si modul in care activitatea acestora a evoluat in ultimul an. Datele statistice sunt intarite de opinii ale reprezentantilor pietelor de ciment si elemente prefabricate din beton, precum Marinela Dracea (presedintele CIROM), Emil Gota (directorul general al Elis Pavaje), Sebastian Bobu (directorul executiv al Symmetrica), Mihaela Haidiner (Manager General de Vanzari Leier si Manager Leier Sighisoara), Marcel Florea (director general al Petra Pavaje), Cristiano Mina (directorul general al Incontro Prefabbricati) si Dan Buliga (directorul general al Radial Plus Construct).
Cel de-al doilea material de analiza se refera la piata de zidarie (caramida si BCA), un sector estimat la 270 milioane euro in 2021. Articolul include o analiza a rezultatelor financiare ale celor 13 mari producatori din domeniu in 2021, 2020 si 2019, precum si date referitoare la tranzactiile de pe piata si la investitiile programate de producatori. Sectiunea de opinii a analizei include declaratii semnate de Niculae Dusu (presedinte le grupului Celco), Marian Petre Milut (presedintele Consiliului de Administratie al Prefab SA), Daniel Sologon (director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Cemacon SA) si Heimo Scheuch (CEO al grupului Wienerberger).
Rubrica Agenda Investitiilor desfasoara, pe 4 pagini, date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari investitii publice aflate in derulare. In continuare, la Arhitectura & Proiectare, este inclus un material semnat de Concept Structure, care prezinta solutiile deosebite implementate in dezvoltarea structurii de rezistenta a cladirii de birouri Tandem, finalizata in octombrie 2021, in urma unei investitii de 65 milioane de euro. Din punct de vedere arhitectural, se inscrie in peisajul zonei, reprezentare a stilului art deco, dictat in special de cladirea Palatului Telefoanelor, cladire cu care se si invecineaza.
 
Opiniile sunt optimiste in pofida inflatiei si dificultatilor de pe piata – interviurile editiei
  • APMGS, noua asociatie-manifest pentru sanatatea structurala a constructiilor
  • ONE United Properties va investi 1,16 miliarde lei in noi dezvoltari, in 2022
  • BLUE Projects: Afaceri anuale de 5,5 milioane euro si noi proiecte majore
  • RPHI: Urmeaza o perioada de investitii in renovarea cladirilor de birouri
  • CUBICON: Noul context pune o presiune enorma pe optimizarea proiectelor
  • IBB isi creste productia de betoane si vrea sa dezvolte 200 de locuinte anual
  • VANEL EXIM: Sunt necesare proceduri simple si rapide de avizare a proiectelor
  • SQUARE 7 dezvolta 50.000 mp de centre comerciale pana la finalul lui 2023
  • UNITH2B: Flexibilitatea in abordarea proiectelor este cheia evolutiei
  • HILTI: Perspective optimiste privind desfasurarea activitatii din acest an
  • SSAT+: Efectul de domino al scumpirilor se reflecta in preturile proiectelor
  • DOKA: Estimam o intensificare a proiectelor industriale si de infrastructura
  • AMA Design: Peste 70% din proiectele ultimilor 2 ani au fost Design & Build
  • KUMA continua planurile de investitii in productie si panouri fotovoltaice
  • aRchitecture STUDIO: Tendinte minimaliste, cu accent catre solutii "verzi"
  • Un business mic din Ramnicu Sarat vrea la masa "greilor" din industrie
  • TRIPTIC: Noul Bauhaus European face trecerea catre adevarata Europa verde
  • RETTER: "Dupa un an 2021 in care am sadit, in 2022 culegem roadele"
  • KONECRANES estimeaza o crestere de 12% a cifrei de afaceri din acest an
  • bim.GROUP se extinde in Romania dupa 10 ani de colaborare cu KÉSZ
  • BCD: Noile programe de investitii vor sustine dezvoltarea companiei
  • PGA Markers: Modelele traditionale de constructie incep treptat sa dispara
  • VEROTHERM: Majorari succesive ale livrarilor, pe fondul cresterii calitatii
  • QUADRATUM asteapta o triplare a rezultatelor pana la finalul acestui an
  • NEXTUP a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare si mizeaza pe un plus de 30%
  • ARCHISTUDIO s-a extins pe piata de consultanta pentru fonduri externe.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter