RO EN
السلة فارغة

XELLA: Sisteme performante pentru case pasive

Noul document comunitar «Europa 20-20-20», propus de Uniunea Europeana in vederea asigurarii unui grad optim de sustenabilitate, are ca principale obiective reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20% sub nivelul din 1990, asigurarea a 20% din consumul de energie din surse regenerabile si diminuarea cu 20% a utilizarii energiei primare, pana in 2020. "Se observa ca focalizarea pe scaderea consumului de energie este tot mai mare, cu atat mai mult cu cat energia folosita pentru incalzirea/conditionarea aerului locuintei este subestimata in evaluarile curente. Ytong sustine dezvoltarea durabila si propune produse adaptate noilor cerinte de performanta. In acest sens, recomandam utilizarea sistemului constructiv «Ytong Premium 40» pentru realizarea peretilor exteriori ai imobilelor. Proprietatile de izolare termica a zidariei astfel executate contribuie in mod semnificativ la respectarea limitelor de consum energetic si la cresterea eficientei de ansamblu a cladirii. Ytong este agreat de Passivhaus Institut, din Darmstadt - Germania, atat din punct de vedere energetic, cat si al sustenabilitatii, fiind deja utilizat la realizarea primei case pasive din Romania (aflata acum in faza de atestare, de catre institutiile abilitate). Solutia propusa mentine confortul interior la un nivel optim, asigurand un consum redus atat pe timpul verii, cat si iarna. Sistemul este potrivit pentru imobile cu un consum redus de energie si pentru case pasive, Ytong Premium 40 fiind un excelent sistem izolator care previne formarea puntilor termice. Structura omogena a produsului asigura etanseitatea peretilor - conditie obligatorie in cazul caselor pasive. De asemenea, materialul are o buna masivitate termica si o suprafata calda la atingere, impiedicand crearea curentilor de aer pe suprafata interioara a peretelui exterior, precum si variatia temperaturii prin radiatie. Aceste avantaje se afla in stransa legatura cu ideea de confort ambiental din casele cu adevarat eficiente din punct de vedere energetic. In cazul caselor eficiente energetic, cheltuielile de intretinere pot scadea cu aproximativ 80%, in comparatie cu nivelul aferent unei constructii traditionale, iar pentru o casa pasiva diferenta este mult mai mare.
Consumatorii romani incep sa constientizeze tot mai bine beneficiile sistemelor constructive promovate de Ytong: folosirea unor materiale 100% naturale, eficienta termica sporita, amprenta de carbon redusa etc. O cunoastere in amanunt a acestor avantaje va duce la schimbarea modului in care consumatorii fac alegerile pentru propria locuinta si la cresterea interesului pentru produsele inovatoare. In ceea ce ne priveste, performanta termica si protectia mediului au fost incluse in standardele interne de calitate pe parcursul celor peste 80 de ani de activitate neintrerupta in sectorul materialelor de constructii pentru zidarie. Ytong investeste continuu in dezvoltarea de solutii performante din acest punct de vedere, propriul institut de cercetare de langa Potsdam fiind special dedicat adaptarii la cele mai exigente cerinte ale pietei. Perspectivele asigurarii unei dezvoltari durabile exista, sunt justificate si binevenite, inclusiv in Romania, care se dezvolta treptat, insa intr-un ritm mult mai lent fata de Europa Occidentala. Cresterea calitatii vietii implica, totusi, o imbunatatire a standardelor de constructie a locuintelor, de aici rezultand necesitatea adoptarii unor solutii constructive durabile. Astfel, utilizatorii incep deja sa solicite produse mai eficiente si cu performante superioare. In acelasi timp, arhitectii au tendinta de a include in proiectele proprii materiale care sa corespunda exigentelor viitoare de calitate prevazute la nivel european. Domeniul constructiilor ramane un pilon principal al sustenabilitatii, iar piata din Romania nu face exceptie de la aceasta regula", a declaratMircea Sibana, manager de produs al Xella Ro. Informatii suplimentare, la www.xella.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter