RO EN
السلة فارغة

Reynaers Romania, participa activ pe piata fatadelor cortina

Daniel Popa (28 de ani)
Functia/Firma:
director general al Reynaers Aluminium Romania;
Studii: Facultatea de Comert, Academia de Studii Economice - Bucuresti;
Experienta profesionala: 6 ani in domeniul sistemelor din aluminiu; Hobby: schi, fotbal. 

Compania Reynaers Aluminium Romania, din Bucuresti, este reprezentanta societatii belgiene omonime - unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme din aluminiu destinate executiei de ferestre, usi, fatade cortina etc. In prezent, firma se situeaza intre primele 3 societati europene din bransa, realizand, in 2007, o cifra de afaceri de 305 milioane de euro. Produsele Reynaers sunt disponibile pe piata autohtona din anul 1992, subsidiara autohtona fiind fondata in 1997.

De peste 40 de ani, Reynaers este un furnizor de referinta pentru proiectele care includ solutii arhitecturale din aluminiu, fiind unul dintre primii 5 producatori din Europa pentru segmentul constructiilor comerciale si rezidentiale. "Relatia puternica pe care am stabilit-o cu partenerii nostri se bazeaza pe orientarea intregii activitati catre inovatie si dezvoltarea solutiilor orientate pe proiect, precum si pe calitatea produselor si serviciilor oferite", declara Daniel Popa, director general al Reynaers Romania. De asemenea, in structura societatii functioneaza si un institut specializat in cercetare-dezvoltare tehnologica. Astfel, clientul beneficiaza de consultanta legata de proiectele rezidentiale si comerciale. Din punct de vedere al livrarilor, compania a furnizat, in anul 1986, 2.500 de tone de repere din aluminiu, in 1990 - 5.000 de tone, in 1995 - 10.500 de tone, in 2000 - 15.900 de tone, in 2005 - 20.800 de tone, iar in 2006 - 25.000 de tone. Ca evolutie a cifrei de afaceri, Reynaers a consemnat, in anul 1986, un volum total al vanzarilor de 22 de milioane de euro, in 1990 de 45 de milioane de euro, in 1995 veniturile s-au situat la 97 de milioane de euro, in 2000 - la 211 milioane de euro, iar in 2006 - la 270 de milioane de euro. Daca la inceputul activitatii firma avea 100 de angajati, in 2006, la nivel mondial, numarul acestora ajunsese la 1.010 de persoane.

Oferta completa de sisteme peformante

Reynaers promoveaza o mare varietate de profile, cu design si functionalitate  diferita: ferestre si usi (Eco System, CS 38 - SL, CS 59, CS 77, CS 86 - HI), pereti cortina (CW 50, CW 50 SC/SG, CW 60, CW 60HI/SC/SG, CW 86, CW 86 SG/CG), sisteme de glisare (CP 45 Pa, TR 200, CP 96, TL 110, TLS 110, CP 155), sere (CR 120, TR 200), parasolare (BS 100, BS 30, BS 20) si dispozitive periferice (RB 10, Cintro, Mosquito, Vision 50, GP 51). “Reperele «Eco system» includ doua camere pentru compartimentare, indicele de izolare termica fiind sub valoarea de 2,25 W/mpK. Sistemul CS 38-SL este imbinarea perfecta intre eleganta si rezistenta profilului, design-ul «Slim Line» fiind ideal pentru inlocuirea ferestrelor si usilor realizate cu profile de otel. Sistemul CS 86 - HI este o inovatie a anului 2007 in materie de izolare termica, profilele fiind proiectate conform celor mai severe standarde de izolare termica (U = 1,47 W/mpK). Ca sisteme de glisare, punem la dispozitia partenerilor concepte cu/fara bariera termica (CP 50, respectiv CP 45 Pa). Arhitectii si constructorii care sunt pasionati de munca lor nu considera cladirile ca fiind entitati lipsite de viata, iar prin utilizarea sistemelor dezvoltate de Reynaers se reuseste o vitalizare a acestora. De asemenea, beneficiarii au ocazia sa descopere o lume a calitatii si a inovatiei. Aluminiul ofera multiple avantaje, chiar daca proiectul este constituit de un imobil nou sau unul aflat in curs de renovare. Societatea Reynaers Aluminium este capabil[ sa ofere solutii durabile, elegante, ecologice si pline de culoare, pentru fiecare proiect in parte", adauga Daniel Popa.

Sporire a exigentelor beneficiarilor

In 2007, pe piata autohtona, compania a inregistrat un volum total al vanzarilor de doua milioane de euro, iar pentru 2008 se estimeaza o dublare a cifrei de afaceri. La nivelul lui 2009, sunt asteptate cresteri semnificative pe plan local, compania livrand produse in orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta. Strategia de dezvoltare pe termen scurt presupune extinderea retelei de distributie si in alte localitati importante din tara. "Initial, piata romaneasca a fost orientata catre sisteme mai ieftine. In ultima perioada, am putut constata o maturizare a cererii, datorata cresterii complexitatii sistemelor. In plus, a existat si o infuzie de capital strain, piata interna beneficiind si de experienta unor parteneri (consultanti) din alte tari ale Uniunii Europene. Astfel, acestia solicita folosirea unor tehnologii avansate, care impun automat utilizarea unor sisteme performante. Un exemplu in acest sens este si faptul ca societatea noastra se axeaza, in proportie de 90%, pe livrarea de sisteme folosite la proiecte rezidentiale si spatii de birouri. In ceea ce priveste tamplaria din aluminiu pentru case si vile, s-a impus cu preponderenta sistemul de calitate (CS 86 - HI), care s-a comercializat cel mai bine. Populatia este dispusa sa investeasca pe termen lung, conditia fiind sa i se explice, sa stie ce cumpara si ce reprezinta diferenta de pret", afima oficialul Reynaers.

Solutii inovatoare pentru cladiri moderne

In ceea ce priveste piata fatadelor cortina, aceasta s-a aflat intr-o continua dezvoltare, arhitectii solicitand solutii tehnice tot mai complexe. "Ne bucura acest lucru, deoarece suntem in masura sa oferim aceste solutii. De anul viitor, intentionam sa comercializam sisteme de fatade si parasolare care sa inglobeze panouri fotovoltaice. Am organizat, deja, cateva seminarii pe aceasta tema, deoarece consideram ca, daca beneficiarii sunt cointeresati in proiecte si li se explica avantajele acestor sisteme, nivelul vanzarilor va creste. Trebuie, insa, sa existe si o implicare a autoritatilor si vom face demersuri in acest sens, alaturi de patronatul din bransa. In Belgia, de exemplu, a existat o investitie de acest gen (la Duffel), iar costurile au fost suportate in proportie de 50% de autoritatile belgiene. De asemenea, exista si o slaba informare legata de panourile fotovoltaice, insa arhitectii sunt foarte interesati de acest aspect, deoarece sursele energetice neconventionale vor constitui, in viitorul apropiat, o optiune viabila", subliniaza Daniel Popa. Un alt exemplu de implementare a solutiilor inovatoare este reprezentat de cladirea Esentai Tower, din Alma Ata (Kazahstan), realizat de subsidiara Reynaers – Turcia. Constructia are o suprafata de 25.000 mp, include pereti cortina cu sisteme CW 86EF si CW 60, lucrarile constituind prima etapa a unui proiect mai amplu: The Esentai Park. Obiectivul, avand un regim de inatime de 162 m si 36 de etaje, a fost definitivat in luna februarie a acestui an. De asemenea, KBC Tiensevest (un ansamblu de cladiri de birouri, cu o suprafata de 11.000 mp), situat in localitatea Leuven (Belgia) si finantat de KBC Bank, are ca subantreprenor de specialitate filiala Reynaers Aluminium - Belgia, antreprenor general fiind compania Interbuild. Sistemele utilizate - din seria CW 60 - permit configurarea unei fatade cortina cu design deosebit, valoarea contractului depasind 1,5 milioane de euro.

Suport software pentru proiectare

Ca avantaje ale utilizarii de programe software pentru proiectarea elementelor parasolare (realizate cu seriile BS) pot fi mentionate aspectele legate de eficienta energetica a cladirilor. “In ultimii ani, s-a ajuns la concluzia ca problemele de eficienta energetica nu pot fi rezolvate punctual, prin instalarea de tamplarie termoizolanta. Astfel, in anumite zone ale fatadei, se impune limitarea accesului razelor solare. Inca din faza de proiectare, protectia solara trebuie asigurata intr-un mod cat mai eficient. Este necesara obtinerea unui echilibru intre pozitionarea parasolarelor si patrunderea luminii naturale, aceasta contribuind atat la imbunatatirea nivelului de confort in incinte, cat si la eficientizarea functionarii dispozitivelor de climatizare. Practic, orientarea peretilor exteriori ai cladirii este decisiva in alegerea sistemului potrivit si pentru dimensionarea corecta a tipului de parasolar (prin calculul unghiurilor de umbra pentru fiecare arie a fatadei, in raport cu pozitia relativa a soarelui fata de geam). Recent, am dezvoltat BS Control, un program ce permite pozitionarea precisa a sistemelor de protectie solara, cu ajutorul interfetei animate, de tip 2D. Dispozitivele de la Reynaers (BS 100, BS 20 si BS 30) sunt create pentru a oferi o solutie estetica si eficienta de umbrire, fiind disponibile in mai multe variante constructive: panouri preasamblate, lamele fixe/mobile etc. Acestea pot fi montate atat in structura peretelui cortina, cat si pe zidarie", concluzioneaza Daniel Popa.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter