RO EN
السلة فارغة

ETEX va realiza la Rovinari o investitie de peste 6 milioane de euro pentru CEO

Producatorul de sisteme de gips-carton, gleturi si tencuieli Etex Building Performance (Siniat Romania) a castigat licitatia organizata de Complexul Energetic Oltenia pentru valorificarea gipsului de la Rovinari. In urma acestui rezultat, Etex va investi peste 6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare a slamului provenit din desulfurarea gazelor la centrala termo-electrica din localitate.
„Constructia instalatiei a intrat in linie dreapta, dupa un proces cu multe provocari care a durat mai bine de doi ani. Obiectivul nostru este finalizarea investitiei in termen de 12 luni. Contam pe faptul ca atat partenerul CEO, cat si autoritatile locale si centrale responsabile vor intelege importanta investitiei pentru comunitatea locala prin impactul pozitiv asupra mediului si ca nu vor exista intarzieri in procesul de avizare si autorizare. Vom reusi astfel sa introducem cat mai repede in circuitul economic o materie prima nevalorificata in prezent, cu beneficii deopotriva pentru mediu si pentru comunitatea locala”, a declarat Gheorghe Budrugeac, directorul industrial al Etex Building Performance.
Gipsul provenit de la Rovinari va fi utilizat ca materie prima la fabrica Etex Building Performance de la Turceni. Acesta va completa necesarul de materie prima obtinut de la instalatia de uscare a slamului de la centrala din Turceni, singura unitate energetica pe carbune din Romania unde gipsul obtinut din desulfurarea gazelor este valorificat de catre industria materialelor de constructii.
Instalatia de uscare de la centrala din Rovinari va fi astfel a doua de acest tip din Romania, in conditiile in care celelalte centrale pe carbune arunca slamul provenit din desulfurarea gazelor pe campurile de steril din apropiere.
Inca de la intrarea pe piata romaneasca, operatiunile Etex Building Performance au respectat principiul circularitatii resurselor. Fabrica deschisa in anul 2015 la Turceni utilizeaza, ca materie prima principala, gipsul rezultat dintr-un alt proces economic si anume producerea energiei electrice, in timp ce a doua materie prima ca importanta, hartia, provine in proportie de 100% din materiale reciclate. Totodata, unitatea de productie are o capacitate de reciclare a placilor de gips-carton provenite din deseurile de materiale de constructii de peste 25.000 de tone pe an.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter