RO EN
السلة فارغة

SAS vrea sa pregateasca 5.000 de specialisti in Data Science pana in 2025

SAS, lider global in Analytics, impreuna cu Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul ASE, anunta actualizarea continutului programului de Master Baze de Date – Suport pentru Afaceri pentru a echipa studentii cu noi abilitati necesare in prezent pe piata muncii: Analiza Avansata de Date si Inteligenta Artificiala. Programul face parte din angajamentul SAS de a pregati 5.000 de specialisti Data Science pana in 2025, pentru a accelera transformarea digitala in Romania si pentru a crea o forta de munca competitiva.
Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice si compania SAS au o lunga relatie de colaborare. Programul de Masterat are o traditie de 12 de ani, din 2009, cursurile cu elemente SAS au fost predate pentru programele universitare si postuniversitare. Incepand cu decembrie 2020, parteneriatul dintre cele doua organizatii are o noua dimensiune: Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica a obtinut prestigioasa distinctie SAS Academic Specializations, ceea ce a permis facultatii sa introduca un continut nou, actualizat, pentru programul de Master Baze de Date – Suport pentru Afaceri axat pe Analiza Avansata a datelor si AI, pentru a ajuta studentii sa obtina un avantaj competitiv pe piata muncii.
’’In contextul celei de-a 4-a revolutii industriale, obiectivul principal al facultatii este de a fi relevanta pentru studentii nostri; prin urmare, cu sprijinul SAS, vom oferi un program de Masterat de ultima generatie, cu elemente de Inteligenta Artificiala si Analiza Avansata de Date, care ii va ajuta pe absolventii nostri sa isi dezvolte abilitatile in Data Science pentru a raspunde nevoilor actuale ale pietei", a mentionat Bogdan Iftimie , Prof. Dr. Vice-decan al Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica.
Pe parcursul celor 4 semestre, studentii vor studia intens tehnologii de Analiza Avansata, vor participa la programe de intership in Data Science si vor obtine certificari SAS internationale, permitandu-le sa-si construiasca o baza de cunostinte puternica pentru a se alatura companiilor de top dupa absolvire. Cursuri precum Programare SAS, integrare Python cu software comercial, Machine Learning, data mining, visual analytics, studii de caz si scenarii reale din industrie, acces gratuit la software si multe altele creeaza premisele pentru ca studentii sa obtina experienta relevanta in Analiza Avansata de Date.
’’Suntem incantati sa avem sansa de a oferi un program inovator de Masterat, care sa se concentreze pe nevoile actuale ale pietei. Romania a avut intotdeauna un decalaj intre programele academice si cerintele industriei, prin urmare, parteneriatul nostru cu SAS reduce acest decalaj si ne ofera posibilitatea de a fi relevanti pentru piata din Romania. Astazi, predam un program de Masterat in Analiza Avansata de Date si AI similar cu universitatile de top din Europa”, a declarat Iuliana Botha, Conf. Univ. Dr. Director al Programului de Master Baze de date – Suport pentru Afaceri.
Prezenta de mai bine de 20 de ani in Romania, SAS ajuta companiile de top sa-si accelereze procesele de transformare digitala prin adoptarea celor mai noi tehnologiil de AI si Analytics. SAS Romania a colaborat in ultimul an cu universitati importante din tara pentru a crea cele mai inovatoare programe academice in Inteligenta Artificiala si Analiza Avansata de Date.
„In prezent, companiile cauta angajati cu abilitati analitice si de programare excelente pentru a rezolva probleme complexe. Suntem bucurosi sa colaboram cu Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica pentru a oferi continut de calitate, relevant si pregatire practica pentru a echipa studentii din Romania pentru joburile de maine”, a mentionat Stefan Baciu, Country Manager SAS Romania & Moldova.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter