RO EN
السلة فارغة

EDWARDS: Evolutie modesta a pietei sistemelor de pompare, intr-un context dificil

Piata sistemelor de pompare din Romania a evoluat in 2021 in principal din inertia proiectelor POIM demarate in anii anteriori pandemiei. S-a observat si un interes sporit al operatorilor zonali de apa si canalizare catre repararea echipamentelor de pompare existente sau inlocuirea echipamentelor uzate, potrivit Dipl. Ec. Bogdan Marculescu, directorul executiv al companiei Edwards Romania, unul dintre principalii furnizori de sisteme de pompare pentru retelele de apa si canalizare din Romania. Pentru 2022, managerul estimeaza ca piata va avea o evolutie modesta in contextul provocarilor cu care se confrunta intregul mediu de afaceri in aceasta perioada marcata de crize.
"Avand in vedere ca suntem in plin conflict armat in Europa, cu implicatii majore de ordin geostrategic si fara un final previzibil in scurt timp, la care se adauga inflatia, problemele din lanturile de aprovizionare la nivel mondial si insolventele unor mari jucatori de pe piata nationala, consideram perspectivele de dezvoltare pentru acest an ca fiind modeste. Cu siguranta, toti operatorii economici vor aborda orice posibilitate de dezvoltare cu maxima precautie. Nu suntem pesimisti, cererea potentiala in Romania este foarte mare, este foarte mult de lucru in acest segment al alimentarilor cu apa si canalizare. Simtim, insa, ca suntem intr-un moment critic, de inflexiune, in care trebuie sa intelegem cu totii ca avem nevoie de o schimbare a mentalitatii, de reasezare pe principii economice sanatoase, profesionalism si respect reciproc intre toti actorii de pe piata. Altfel, vom trece foarte greu din etapa cererii potentiale in etapa de finalizare a unor investitii de succes", a declarat Bogdan Marculescu.
In pofida provocarilor din ultima perioada, Edwards Romania a realizat o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro in 2021, dupa o crestere importanta fata de 2020. Managerul companiei are ca obiectiv mentinerea trendului ascendent si in acest an.
 
Sisteme de pompare pentru retele de apa din toata tara
Sistemele de pompare livrate de Edwards sunt utilizate preponderent in retelele de apa si canalizare, dar si pe segmentul industrial. Pe piata retelelor utilitare, compania furnizeaza echipamente hidromecanice, inclusiv solutiile de automatizare aferente. "Livram aproape toate tipurile de echipamente pentru tratarea, vehicularea si epurarea apelor, nu doar sisteme de pompare. Dupa finalizarea proiectelor, de cele mai multe ori ramanem parteneri ai beneficiarilor finali, furnizori de know-how, servicii de suport tehnic, furnizare de piese de schimb sau service. Printre clientii nostri se afla operatorii de apa si canalizare din Bucuresti, Brasov, Arges, Dambovita, Galati, Iasi, Bacau, Constanta, Prahova, Ialomita, Caras-Severin, Satu Mare, Targu Mures, Bistrita, Covasna, Hunedoara, Valcea, Calarasi etc.", a precizat Bogdan Marculescu.
Compania livreaza pe piata nationala sisteme fabricate in Germania, Suedia, Franta, Irlanda, Italia, Austria, Spania, Finlanda s.a. Societatea dispune de facilitati de service de echipamente si colaboreaza indeaproape cu diversi producatori din Romania. "Un asemenea exemplu este dezvoltarea modelului propriu Edwards de statii de pompare cu separare de solide, fabricate in Romania, cu automatizari produse tot local si dotate cu electropompe fabricate de Sulzer Irlanda. Avem planuri de dezvoltare, in special catre adoptarea noilor tendinte precum inteligenta artificiala, monitorizarea echipamentelor, conducerea automata a proceselor, reducerea consumurilor de energie", a explicat managerul Edwards Romania.
***
Edwards International Group este activa in Romania din anul 1998, cand producatorul germano-suedez ABS Pumps a intrat pe piata locala. Firma a fost preluata in 2011 de catre concernul multinational Sulzer Pumps, cu sediul in Elvetia, dar a realizat proiecte de succes si cu alti producatori, precum EBARA si PCM (pompe volumice si peristaltice).
Printre proiectele de referinta realizate de Edwards in Romania se afla statia de epurare Petromidia si Navodari, proiect implementat impreuna cu PURAC Suedia si finalizat in 2005, deshidratarea cu decantoare centrifugale la Electrocentrale Bucuresti (2003), STAP Budeasa Pitesti, tehnologie lamella (in 2011 si 2019), tratarea apei prin osmoza inversa pentru producerea aburului la Colterm Timisoara, tratarea apei de racire a turbinelor prin osmoza inversa si electrodeionizare la Hidroelectrica Portile de Fier 2, dar si proiectele de aerare pe baza de suflante cu lagare pe sustentatie magnetica in Bistrita, Galati si Brasov.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter