RO EN
السلة فارغة

Atu Tech: Piata de sisteme de securitate rezidentiale va creste cu 15%-20% in 2023

Piata locala de sisteme de securitate pentru segmentul rezidential va creste, anul acesta, cu 15% - 20% fata de 2022, potrivit estimarilor Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate si importator roman de echipamente de securitate. Daca anul trecut, piata a urcat la aproximativ 260 de milioane de lei, cu 20% mai mult fata de finalul lui 2021, anul acesta, avansul este usor mai temperat, insa cererea pentru categorie ramane la un nivel ridicat.
Nevoia de siguranta si securitate personala, alaturi de constructiile noi, multe dintre acestea presupunand si instalarea de sisteme de securitate, vor sustine, in 2023, cresterea pietei locale de sisteme de securitate. Dezvoltarea tehnologica in domeniu, ce permite echipamente mai performante, cu rezolutii mai bune, functii inteligente si la preturi mai accesibile, contribuie, in acelasi timp, la dezvoltarea pietei.
Vedetele pietei de sisteme de securitate pentru segmentul rezidential vor fi, in 2023, camerele de supraveghere, ce vor genera aproximativ 60% din vanzarile intregii piete.
Atu Tech anticipeaza o cerere mai mare pe sisteme de securitate mai performante, cu camere de supraveghere care pot inregistra imagini color chiar si pe timpul noptii, cu solutii care contin soft-uri de tip AI, Deep Learning si analiza video, ce permit o analiza mai buna a imaginii, care fac diferenta intre oameni, animale, autoturisme si pot face detectie inteligenta la miscare, crescand astfel nivelul de acuratete al alarmelor trimise si imbunatatind semnificativ sistemele de securitate.
La nivel global, cel mai important factor de crestere al acestei piete il reprezinta nevoia de siguranta a oamenilor care, combinata cu dezvoltarea de noi tehnologii in aceasta industrie, bazate pe AI, Deep Learning si IOT, va asigura o crestere sustenabila in urmatorii ani.
 
Peste 1 miliard de camere de supraveghere instalate la nivel mondial
Piata globala de supraveghere video este estimata sa ajunga la o valoare de 105,2 miliarde de dolari pana in 2029, de la 35,4 miliarde de dolari, cat era la finalul anului 2022, marcand o rata anuala de crestere de aproape 17%, potrivit companiei de consultanta si cercetare, Fortune Business Insights. De asemenea, potrivit Raportului PreciseSecurity, in prezent, la nivel mondial a fost depasit pragul de 1 miliard de camere video instalate, doar in China fiind peste 200 de milioane de sisteme de supraveghere video in functiune, peste 50 de milioane in SUA si peste 5,2 milioane de camere instalate in Germania.
Urmand trendul global, Atu Tech a anuntat recent lansarea unei noi game de produse sub marca proprie, SAFER, in urma unei investitii de peste 1,2 milioane de euro.
Noile produse SAFER inglobeaza inovatii tehnologice bazate pe inteligenta artificiala si algoritmi de invatare care permit crearea de scenarii inteligente de supraveghere video si contribuie la garantarea unui nivel inalt de securitate.
Portofoliul SAFER include camere de supraveghere analogice, camere IP, sisteme de inregistrare DVR/NVR, videointerfoane, monitoare, sisteme de control acces, surse de alimentare si alte accesorii pentru CCTV etc.
Specialistii in sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomanda ca instalarea sistemelor de supraveghere video si de alarma, mai ales a celor profesionale, sa fie facuta de instalatori profesionisti, autorizati. Instalarea necorespunzatoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare gresita a sistemelor, aspect foarte important in buna functionare a acestora. Atu Tech (a2t.ro) vine in sprijinul clientilor cu o retea de peste 1.000 de instalatori profesionisti, care se extinde pe intreg teritoriul tarii (cea mai mare retea de instalatori de sisteme de securitate din Romania), care pot asigura servicii de instalare si mentenanta.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter