RO EN
السلة فارغة

REC: Contracte de supervizare de 77 milioane lei pentru extinderea retelelor de apa

Compania de consultanta Resourcing Environmental Consulting (REC) asigura servicii de supervizare si asistenta tehnica a lucrarilor de extindere a retelelor de alimentare cu apa si canalizare in localitatile Snagov, Afumati si Ganeasa, din judetul Ilfov, dar si in judetul Tulcea. Alaturi de mai multi asociati si subcontractanti, compania a castigat, anul trecut, trei licitatii de consultanta cu o valoare cumulata de 77,5 milioane de lei.
Primul dintre contracte, cu o valoare atribuita de 30,6 milioane de lei, vizeaza atribuirea serviciilor de asistenta tehnica pentru managementul proiectului, supervizarea lucrarilor, pregatirea proiectelor tehnice si a documentatiilor de atribuire, inclusiv asistenta tehnica pe durata executiei lucrarilor in cadrul Proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in aglomerarea Snagov, judetul Ilfov, in perioada 2014-2020, implementat de operatorul regional Apa-Canal Ilfov SA.
Contractul a fost adjudecat de asocierea Resourcing Environmental Consulting (lider) - CTE Solution - Utilaje Specializate, avand ca subcontractanti si terti societatile Tadeco Consulting, Tadeco Technology, DTG Alfa, Cosmescu For, Analist Service, Eco-Tehno-Cons Security, A&A Evoconstruct, Infravia Design, Grid Technology, Hidro Proiect si Carmen Geoproiect.
Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni. Contractul de finantare a proiectului major a fost semnat in noiembrie 2022, avand o valoare totala de 246,5 milioane de lei. Prin implementarea proiectului, in Snagov vor fi realizate doua fronturi noi de captare cu 8 foraje, conductele de aductiune vor fi extinse cu 3,7 km si vor fi construite doua statii de tratare a apei, 4 rezervoare de inmagazinare a apei si 7 statii de pompare. De asemenea, reteaua de distributie a apei va fi extinsa cu 33,5 km, vor fi realizate 2.928 de bransamente noi si un sistem SCADA. In ceea ce priveste apele uzate, proiectul prevede reabilitarea a 3 statii de pompare si a 9,4 km de conducte de refulare, extinderea retelei de canalizare cu 33,7 km, constructia a 10,8 km de conducte de refulare, constructia a 19 statii noi de pompare, implementarea unui sistem SCADA si realizarea a 3.454 de racorduri noi de canalizare.
 
Contract de supervizare a extinderii retelelor de apa in Afumati-Ganeasa
Resourcing Environmental Consulting a adjudecat, in luna mai 2023, contractul de asistenta tehnica pentru managementul proiectului, supervizarea lucrarilor, pregatirea proiectelor tehnice si a documentatiilor de atribuire inclusiv asistenta tehnica acordata de proiectant pe durata executiei lucrarilor in cadrul Proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in aglomerarile Ganeasa si Afumati, judetul Ilfov, in perioada 2014-2020. Valoarea serviciilor este de 24,15 milioane de lei, perioada de implementare fiind prevazuta pana la finalul anului 2027.
Serviciile de consultanta au fost adjudecate de asocierea Resourcing Environmental Consulting (lider) - CTE Solution - Utilaje Specializate, avand ca subcontractanti si terti companiile Tadeco Technology, Creatrix Com, DTG Alfa, Eco-Tehno-Cons Security, Carmen Geoproiect, A&A Evoconstruct, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industriala Ecoind, Hidro Proiect si Tadeco Consulting.
Contractul de finantare, cu o valoare totala de 245 milioane de lei, a fost semnat in noiembrie 2022 si este implementat de operatorul regional Apa-Canal Ilfov SA.
Prin implementarea proiectului, in aglomerarea urbana Afumati-Ganeasa vor fi reabilitate doua fronturi de captare subterana, precum si conducte de aductiune de 1,9 km, 3 rezervoare de inmagazinare a apei si doua statii de pompare. De asemenea, vor fi extinse doua statii de captare a apei, reteaua de coducte de captare cu 8 km si vor fi construite doua statii noi de tratare a apei, 3 rezervoare de inmagazinare si 5 statii de pompare. Ca parte a aceluiasi proiect, reteaua de distributie a apei va fi extinsa cu 11,7 km. In ceea ce priveste sistemul de ape uzate, vor fi reabilitate 410 metri de conducte de refulare si vor fi constriuite doua colectoare noi de canalizare. Reteaua de canalizare va fi extinsa cu 32,3 km, iar cea de conducte de refulare cu 18,7 km. De asemenea, vor fi construite 17 statii de pompare a apei uzate si o statie de epurare.
 
Servicii de consultanta de 22,7 milioane lei, in Tulcea
Asocierea formata din companiile Tadeco Consulting (lider) - Resourcing Environmental Consulting - Romanian Soft Company, asigura servicii de asistenta tehnica si supervizare, inclusiv publicitate, pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Tulcea, in baza unui contract semnat in noiembrie 2022. Valoarea contractului este de 22,7 milioane de lei, durata de implementare fiind stabilita la 62 de luni. Din asocierea castigatoare mai fac parte, ca subcontractanti, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Pentru Ecologie Industriala Ecoind, precum si companiile Twiser Concept, Tadeco Technology, Detectivii Apei Pierdute, Geo Earth si Eco-Tehno-Cons Security.
Contractul de finantare pentru implementarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Tulcea, in valoare de 205 milioane de euro, a fost semnat in octombrie 2022 si este implementat de operatorul regional Aquaserv SA. Principalele investitii finantate includ extinderea retelei de conducte de aductiune cu 0,72 km, reabilitarea a 13 km de retea de distributie a apei potabile si extinderea acesteia cu 2,88 km. La nivelul retelei de ape uzate, proiectul prevede reabilitarea a 4,57 km de conducte de canalizare si extinderea retelei cu 18,18 km.
Lucrarile vor fi executate in Tulcea, Isaccea, Mineri, Tudor Vladimirescu, Ceatalchioi, Revarsarea, Tichilesti, Vacareni, Mahmudia, Macin, Carcaliu, Babadag, Partizani, Gorgova, Crisan, Mila 23, Pardina, Chilia Veche, CA Rosetti si Sulina.
 
Supervizare de 25 milioane lei, pentru extinderea retelelor de apa in Voluntari
Asocierea CCAT Solution Grup (lider) - Egis Water And Maritime - Egis Romania a adjudecat, in luna ianuarie 2023, contractul de asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din aria de operare Euro Apavol in perioada 2014-2020, in Voluntati (judetul Ilfov). Valoarea serviciilor este de 25,3 milioane de lei, perioada de implementare fiind prevazuta pana la finalul anului 2028.
Oferta CCAT - Egis a fost selectata dintr-un numar total de 3 oferte transmise pentru participarea la licitatie, celelalte doua fiind depuse de:
1. Asocierea Romair Consulting (lider) - Acruta & Tapia Ingenieros - Romair Engineering;
2. Asocierea Tadeco Consulting (lider) - Romanian Soft Company - Resourcing Environmental Consulting, cu subcontractant Tadeco Technology.
Contractul de finantare, cu o valoare totala de 586,2 milioane de lei (inclusiv TVA) a fost semnat in decembrie 2022. Proiectul vizeaza extinderea/ modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de apa si canalizare din judetele Ilfov, Giurgiu si lalomita, fiind incluse urmatoarele unitati administrativ teritoriale:
  • Judetul Ilfov: Voluntari, Stefanestii de Jos, Dascalu, 1 Decembrie, Copaceni, Darasti-llfov si Berceni;
  • Judetul lalomita: Sinesti, Movilita, Rosiori, Barcanesti, Armasesti si Jilavele;
  • Judetul Giurgiu: Buturugeni, Bulbucata, lepuresti, Letca Noua, Toporu, Rasuceni, Stanesti, Baneasa, Herasti, Floresti-Stoenesti si Gaiseni.
Ulterior, in luna august 2023, operatorul regional al retelelor utilitare din Voluntari, Euro Apavol SA, a mai semnat un contract de servicii de asistenta tehnica pentru managementul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din aria sa de operare, in valoare de 9,93 milioane de lei (fara TVA). Contractul a fost adjudecat de asocierea Tadeco Consulting (lider) - Resourcing Environmental Consulting. Cele doua companii trebuie sa asigure, astfel, acordarea de sprijin calificat si eficient entitatii contractante in managementul proiectului pentru implementarea cu succes a acestuia, sa asigure publicitatea adecvata proiectului, sa eficientizeze sistemului OR de management al pierderilor pe retelele de distributie a apei potabile si sa dezvolte un sistem GIS local. Durata de prestare a acestor servicii a fost stabilita la 34 de luni.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter