RO EN
السلة فارغة

INVESTITII: Comisia Europeana acorda o finantare de 130 milioane de euro

La finele lunii iulie, Comisia Europeana (CE) a aprobat fonduri de 130 milioane de euro pentru realizarea primei etape din cadrul unui proiect de 400 milioane de euro. Obiectivul de investitii este implementat in doua faze, prima (care a inceput in 2007 si se va finaliza in 2013) avand o valoare de peste 258 milioane de euro, in timp ce a doua, ce se va derula in intervalul 2014-2016, necesita inca 159 milioane de euro. Proiectul, ce prevede modernizarea statiei de epurare a apelor uzate Glina, reabilitarea colectoarelor principale de canalizare si a canalului colector de apa uzata, este finantat prin Programul Operational Sectorial de mediu si din surse de la bugetul de stat, vizand Capitala si alte 11 localitati din proximitatea acesteia. „Prioritare pentru acest proiect sunt lucrarile de extindere a statiei de epurare a apelor uzate si constructia incineratorului pentru eliminarea namolului, reabilitarea si extinderea sistemului de drenare si reducerea infiltratiilor in canalul colector, refacerea colectoarelor principale, precum si serviciile de asistenta tehnica, de supervizare a lucrarilor si de audit. Proiectul prevede lucrari de infrastructura edilitara in municipiul Bucuresti si anumite localitati din judetul Ilfov (Dobroesti, Pantelimon, Chiajna, Voluntari-Ganeasa, Jilava, Popesti-Leordeni, Chitila, Buftea, Glina, Mogosoaia si Otopeni, in zona aeroportului Henri Coanda)”, a declarat Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regionala.
Lucrarile efectuate in cadrul proiectului au fost executate de asocierea Aktor SA - Athena SA, contractul avand o valoare de 83,5 milioane de euro. Serviciile de asistenta tehnica au fost asigurate de un consortiu al carui lider a fost Sweco International AB (Suedia), iar de supervizarea obiectivului s-a ocupat firma Jacobs Ltd (Marea Britanie), ambele contracte insumand 7,4 milioane de euro.  
Dupa finalizarea primei etape, statia de epurare va fi operata de Apa Nova Bucuresti SA, rezultatele performantelor sale fiind utilizate la intocmirea documentatiei necesare pregatirii fazei a doua, ce vizeaza reabilitarea casetei de apa uzata Dambovita, extinderea statiei de epurare la un debit de procesare de 12 mc / secunda, precum si construirea unui incinerator pentru arderea namolului (cu o capacitate de 400 tone / zi). Procedurile de licitatie pentru viitoarea etapa vor fi lansate in acest an, termenul estimat pentru finalizarea lucrarilor fiind prevazut pentru sfarsitul anului 2016. Informatii suplimentare, la www.mmediu.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter