RO EN
السلة فارغة

CNAIR elaboreaza SF de peste 42 milioane lei pentru noi proiecte de cai rutiere

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., in calitate de Beneficiar si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii , au convenit, in data de 06.09.2022, incheierea Contractului de Finantare nr.160 pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru “Varianta de Ocolire Timisoara Vest"”, in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare: Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a metroului, Obiectiv Specific 1.1 Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere - sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T centrala.
Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a creea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Realizarea Studiului de Fezabilitate, tinand cont de aplicabilitatea in totalitate a legislatiei in vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.)
2. Pregatirea documentatiei de atribuire a contractului de proiectare si executie lucrari si asigurarea asistentei tehnice necesara Beneficiarului in perioada derularii procedurilor de achizitie publica pentru proiectare si executie lucrari.
Scopul prezentului Contract de Finantare este construirea unei variante de ocolire a orasului Timisoara din zona intersectiei DN69 cu DJ591 ce va ocoli orasul prin vest, facand legatura cu DN 69, astfel incat sa se asigure cresterea gradului de siguranta, a vitezei de deplasare si imbunatitirea conditiilor de transport prin crearea unei cai de comunicatie moderne cu implicatii in dezvoltarea regionala a zonei, fluidizarea traficului si devierea traficului de tranzit in apropierea orasului, micsorarea timpilor de parcurs, scaderea poluarii, reducerea numarului de accidente rutiere.
Valoarea totala a proiectului este de 5.051.716 lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune - 3.623.296 lei, 15% contributia proprie 639.404 lei, diferenta pana la valoarea totala reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.
Durata proiectului: 36 luni, respectiv intre data 01.01. 2021 si 31.12. 2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
 
Elaborare Studiu de Fezabilitate drum de mare viteza Baia Mare - Suceava: Lot 2 Bistrita- Vatra Dornei
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., in calitate de Beneficiar si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii , au convenit, in data de 06.09.2022, incheierea Contractului de Finantare nr.161 pentru proiectul ” Elaborare Studiu de Fezabilitate drum de mare viteza Baia Mare - Suceava: Lot 2 Bistrita- Vatra Dornei”, in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv Specific 2.2 Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere - sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea accesibilitatii zonelor cu o conectivitate redusa la infrastructura rutiera a TEN-T.
Obiectivul general al proiectului este de asigurarea unei legaturi rutiere, la cel mai inalt standard posibil, intre obiectivele de investitii care fac parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere, respectiv „Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) - Oar (Granita Romano-Ungara - Drum Expres M49 Ungaria)” si „Drum expres Satu Mare - Baia Mare si legaturile la drumurile existente” in partea de nord vest si Drum Expres Pascani - Suceava si Drum Expres Suceava - Siret in partea de nord est aflate pe reteaua TEN-T.
Obiectivul specific ale proiectului este:
Realizarea Studiului de Fezabilitate pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate drum de mare viteza Baia Mare - Suceava: Lot 2 Bistrita- Vatra Dornei - Suceava.
Scopul prezentului Contract de Finantare este de a finanta etapa de proiectare - faza elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Drum de mare viteza Baia Mare - Suceava: Lot 2 Bistrita-Vatra Dornei.
Valoarea totala a proiectului este de 19.336.059 lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala - 13.873.382 lei, 15% contributia proprie - 2.448.243 lei, diferenta pana la valoarea totala reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.
Durata proiectului: 34 luni, respectiv intre data 01.03. 2021 si 31.12. 2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Proiect cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.
 
Elaborare Studiu de Fezabilitate drum de mare viteza Baia Mare - Suceava: Lot 3 Vatra Dornei - Suceava
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., in calitate de Beneficiar si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii , au convenit, in data de 06.09.2022, incheierea Contractului de Finantare nr.162 pentru proiectul ” Elaborare Studiu de Fezabilitate drum de mare viteza Baia Mare - Suceava: Lot 3 Vatra Dornei - Suceava”, in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv Specific 2.2 Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere - sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea accesibilitatii zonelor cu o conectivitate redusa la infrastructura rutiera a TEN-T.
Obiectivul general al proiectului este de asigurarea unei legaturi rutiere, la cel mai inalt standard posibil, intre obiectivele de investitii care fac parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere, respectiv „Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) - Oar (Granita Romano-Ungara - Drum Expres M49 Ungaria)” si „Drum expres Satu Mare - Baia Mare si legaturile la drumurile existente” in partea de nord vest si Drum Expres Pascani - Suceava si Drum Expres Suceava - Siret in partea de nord est aflate pe reteaua TEN-T.
Obiectivul specific ale proiectului este:
Realizarea Studiului de Fezabilitate pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate drum de mare viteza Baia Mare - Suceava: Lot 3 Vatra Dornei - Suceava”
Scopul prezentului Contract de Finantare este de a finanta etapa de proiectare - faza elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Drum de mare viteza Baia Mare - Suceava: Lot 3 Vatra Dornei - Suceava.
Valoarea totala a proiectului este de 17.857.388 lei si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala - 12.828.565 lei, 15% contributia proprie - 2.263.864 lei, diferenta pana la valoarea totala reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.
Durata proiectului: 34 luni, respectiv intre data 01.03. 2021 si 31.12. 2023 la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter