RO EN
السلة فارغة

ORADEA: Proiectul Gradinii Termale Iosia a fost lansat in dezbatere publica

Un proiect important pentru comunitatea oradeana a fost lansat in consultare publica pentru 30 de zile, mai exact pana pe 6 noiembrie 2023. El vizeaza realizarea Gradinii Termale Iosia, iar oradenii au posibilitatea sa-si exprime parerea cu privire la acest proiect, completand chestionarul de aici.
O parte din actualul Strand Iosia, construit in anii ‘80, va fi transformat intr-o gradina termala moderna. Acest aquapark nu va fi unul de distractie, gen Nymphaea, ci o gradina termala care va deservi locuitorii municipiului Oradea si turistii care vor veni aici pentru relaxare, fiind prevazut cu bazine interioare si exterioare, bar cu servire din apa, platforme pentru plaja, zona de spa, sala de fitness, punct de alimentatie publica cu grupuri sanitare si numeroase spatii verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apa termala.
Acest proiect va fi depus spre finantare prin Programul Regional Nord-Vest. Durata de executie a lucrarilor va fi de 24 luni.
Reconfigurarea incintei actualului Strand Iosia se va face astfel: pe o treime din teren se va pastra functionarea Strandului Iosia, ea ramanand in continuare destinata seniorilor orasului, iar pe doua treimi din teren, spre latura sudica, se va amenaja gradina termala. Astfel, daca suprafata totala apartinand incintei strandului existent este de 45.084 mp, gradina termala va ocupa o suprafata de 32.405 mp.
Conform studiului de fezabilitate, se propune realizarea urmatoarelor functiuni:
- centru SPA care va functiona in cladirea principala, cu regim de inaltime subsol+parter+etaj partial, cu o suprafata desfasurata de 8.853 mp, care va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apa), zona de spa, filtre personal si public, vestiare, spatii tehnice, alimentatie publica, zona de birouri, foaiere, o sala fitness;
- o cladire secundara - C2 - care va deservi functiunilor de depozitare, grupuri sanitare, spatii tehnice la subsol;
- 5 ansambluri de bazine exterioare, bazin de inot, bazin de legatura interior- exterior (cu o suprafata totala a bazinelor de peste 3000 mp);
- un punct de alimentatie publica cu grupuri sanitare aferente;
- un bar cu servire din apa;
- dusuri exterioare;
- platforme din dale din piatra si tip deck pentru plaja;
- numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apa termala si un ponton pentru plaja pe malul Crisului Repede.
Accesul in gradina termala se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudica. Tot pe aceeasi latura, paralel cu Cazaban, se propune amenajarea unei parcari cu 147 de locuri de parcare, din care 6 pentru persoane cu dizabilitati.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter