RO EN
السلة فارغة

BRASOV: Licitatie de 390 milioane lei pentru constructie Spital de Pneumoftiziologie

Primaria municipiului Brasov a scos la licitatie contractul de proiectare si executie pentru constructia Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie si Boli Infectioase din Brasov. Valoarea lucrarilor este de 389,13 milioane de lei, finantarea fiind asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Durata de implementare a contractului este de 90 de luni, din care 6 pentru proiectare, 24 pentru constructie si iar 60 de luni reprezinta perioada garantiei de buna executie.
Pentru a participa la licitatie, ofertantii trebuie sa fi realizat o cifra medie de afaceri de minimum 560 de milioane de lei (fara TVA) in perioada 2020-2022. De asemenea, ofertantii trebuie sa poata demonstra ca, in ultimii 5 ani raportati la data limita de depunere a ofertelor stabilita prin anuntul de participare, au executat si dus la bun sfarsit lucrari civile cel putin din categoria de importanta C sau superioare, in valoare cumulata de minimum 300 de milioane de lei (fara TVA) la nivelul a cel mult 3 contracte, cu conditia ca cel putin unul dintre acestea sa fi presupus lucrari de constructii civile care au cuprins realizarea unei "camere curate".
 
 
Termenul-limita pentru primirea ofertelor este stabilit la 18 august 2023, departajarea ofertelor urmand a se realiza pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40%, iar cea tehnica, de 60% (organizarea si metodologia, durata de realizare a activitatilor din cadrul contractului si experienta expertilor-cheie).
 
 
"Ma bucur sa va anunt ca am lansat licitatia pentru proiectare si executie a Spitalului de Pneumo si Infectioase, un spital care in 30 de luni de la contractare va fi realitate. Exista un termen de 6 luni pentru finalizarea proiectarii si 24 de luni pentru constructie. Este un proiect important pentru Brasov, cel mai mare proiect de investitii din judet finantat din fonduri PNRR, aproximativ 100 de milioane de euro pentru acest obiectiv. Este primul spital public pe care il construim dupa 1990 si reprezinta o nevoie acuta a actului medical din Brasov, care a fost cu atat mai evidenta in pandemie, pentru ca ambele infrastructuri, si cea de pneumo, si cea de infectioase, au fost suprasolicitate. In prezent acestea functioneaza in spatii improprii – o fosta baie comunala, respectiv foste vile turistice. Este o infrastructura de care Brasovul are nevoie, intr-o locatie usor accesibila, in proximitatea centurii si langa viitorul spital regional, astfel incat sa avem un concept de medical city (oras medical, n.n.) modern si functional in Brasov", a declarat primarul Allen Coliban.
 
 
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va fi constuit in zona Bartolomeu, din Brasov, pe un teren cu o suprafata totala de 76.781 mp si va fi compus din patru corpuri, cu o suprafata desfasurata totala de 40.695,5 mp. Organizarea spatiilor va fi flexibila, in asa fel incat anumite saloane sa poata acomoda cate doua paturi, in cazuri exceptionale. Spitalul va avea un numar 279 de paturi, din care 242 in regim spitalizare continua, 15 la terapie intensiva si 22 pentru structura de spitalizare de zi, putand fi suplimentate pana la 324 in cazuri de necesitate. 
Regimul maxim de inaltime va fi S+P+4E, in cazul corpului A, care adaposteste sectorul de spitalizare continua pentru sectiile de boli infectioase, recuperare respiratorie si ingrijiri paliative (etajele 1 si 2), respectiv pneumologie (etajele 3 si 4). Corpul B are regim de inaltime S+P+2+etaj tehnic si cuprinde, la etajele superioare (1 si 2), sectia de boli infectioase digestive, boli infectioase copii si un etaj 3 partial, cu spatii tehnice. Corpurile A si B cuprind, la nivelul parterului, zonele de spitalizare de zi, un centru de diagnostic si tratament, birouri administrative.
 
 
Corpurile C si D, cu regim de inaltime S+P+1+etaj tehnic partial, adapostesc compartimentul ATI si blocul operator la etajul 1, o terasa verde flancata de corpurile de spitalizare si un etaj tehnic partial. La nivelul parterului se regasesc zonele ambulatorii, publice si de invatamant.
Studiul de fezabilitate a fost elaborat de Knowhow Design & Construction, ca proiectant general. Proiectantul structurii este compania Popp&Asociatii, instalatiile au fost proiectate de Addict Engineering, iar investigatiile geotehnice au fost realizate de Popp&Asociatii Inginerie Geotehnica si Geosond.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter