RO EN
السلة فارغة

UNIVERSAL ROBOTS: 28% din IMM-uri planifica robotizarea in urmatorii 3 ani

Implementarea cobotilor este vazuta de multe companii drept cea mai buna cale de a ramane competitive pe piata europeana. Deja aproape 28% din IMM-urile romanesti planifica robotizarea in urmatorii 3 ani conform unui studiu derulat recent de Universal Robots in Romania. Dintre acestea, aproape toate au enumerat drept principale motive pentru automatizare cresterea calitatii si volumului de productie.
Cel mai important factor care motiveaza 100% din IMM-urile romanesti sa implementeze automatizarea cu roboti este cresterea calitatii produsului. Tot la acest capitol, al doilea loc este ocupat de doua asteptari aflate la egalitate: cresterea competitivitatii si cresterea volumului productiei (97,8%.)
De asemenea, companiile ar dori ca, cu ajutorul robotilor, sa reduca timpul de productie (92,7%), sa reduca costurile de productie si, prin urmare, sa-si sporeasca eficienta (92,2%), sa elimine erorile umane (91,4%), sa obtina
standardizarea proceselor(90,5%), precum si sa creasca flexibilitatea productiei (88,8%) si siguranta muncii (88,5%).
Potrivit studiului Universal Robots, cresterea pietei poate fi poate fi atribuita avantajelor necontestate ale cobotilor, inclusiv, printre altele, preturilor scazute si amortizarii rapide, care sunt deosebit de relevante pentru IMM-uri.
"Cobotii au creat noi oportunitati de automatizare in industrii dintre cele mai diverse, imbunatatind elasticitatea proceselor de productie nu numai in marile companii de productie, ci si in intreprinderile mici si mijlocii. Ei sunt usor de implementat si ocupa o zona restransa in spatiile in care opereaza. Acesti roboti au revolutionat, de asemenea, abordarea fata de siguranta permitand crearea unui mediu in care un om si o masinarie pot sa conclucreze in deplina siguranta", noteaza autorii studiului.
Peste 80% din solutiile UR din intreaga lume functioneaza fara garduri de siguranta, aspect care le permite sa lucreze cot la cot cu angajatii umani si sa le ofere acestora din urma oportunitatea de a se elibera de activitati repetitive si indeplini activitati care sa le aduca mai multa satisfactie si sa creasca calitatea productiei.
Studiile au aratat ca afacerile care utilizeaza roboti colaborativi alaturi de angajati sunt cu pana la 85% mai eficiente, fiind astfel mai competitive. Un alt beneficiu adus de acestia este faptul ca pot automatiza procese care nu au fost automatizate anterior.
 
Parteneriat cu Vestra Industry
Universal Robots isi extinde reteaua de distribuitori in Romania si semneaza un parteneriat cu Vestra Industry, una dintre companiile lider in domeniul distributiei solutiilor de automatizare. Aportul Vestra Industry, societate cu un portofoliu solid si stabil de clienti si cu o prezenta eficienta la nivel national, va facilita extinderea ofertei de coboai catre industrii tinta Universal Robots, cum ar fi: farmaceutica, de alimente si bauturi, precum si a prelucrarii lemnului, arata reprezentantii furnizorului de tehnologie.
"Tendinta antreprenorilor din Romania este clar una in directia automatizarii, in linie cu trendurile globale. Companiile care adopta mai ales acum solutia automatizarii si robotilor colaborativi vor obtine un avantaj competitiv pe piete regionale, cat si o revenire mai rapida dupa provocarile economice aduse de actuala perioada. Prin preluarea activitatilor repetitive de catre coboti, angajatii se vor putea reprofila pe activitati cu productivitate si valoare adaugata mai mare. Contrar unor mituri, integrarea robotilor colaborativi alaturi de angajati duce la dezvoltarea companiei si angajarea mai multor persoane prin cresterea activitatii. Am incredere ca impreuna cu Vestra Industry vom ajunge la multe noi companii din piata", a declarat Razvan Isac, Channel Development Manager Romania si Balcani, Universal Robots.
***
Universal Robots a luat nastere in 2005 atunci cand trei danezi, Esben Østergaard, Kasper Støy si Kristian Kassow, colegi la Universitatea din Danemarca, infiintau o companie ce isi propunea sa faca accesibila tehnologia robotica companiilor mici si mijlocii. Prezenta in 20 de tari, cu o retea globala de peste 1.100 distribuitori UR, integratori de sistem si companii dezvoltatoare UR+, compania este astazi lider mondial pe piata robotilor colaborativi, detinand mai mult de 55% din acest segment de piata si avand aproximativ 60.000 de coboti vanduti la nivel mondial.
In Romania, producatorul danez lucreaza cu patru distribuitori si noua integratori certificati cu profile si specializari diferite in functie de anumite industrii sau aplicatii.
Vestra Industry este prezenta inca din 2015 pe piata din Romania, acesta fiind momentul in care s-a desprins din grupul Elsaco, cand scopul principal al diviziei a devenit aducerea pe piata din Romania a celor mai performante si calitative solutii atat pentru clientii privati, cat si cei de stat din domeniul utilitatilor si automatizarii industriale. Vestra Industry reprezinta primul cluster specializat in industria utilitatilor si automatizarii industriale, comercializand o gama larga de echipamente de masura si control, solutii pentru retele de apa si canalizare dar si sisteme de automatizare. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter