RO EN
السلة فارغة

SOFTBINATOR vizeaza o rata de crestere compusa de 70% in urmatorii 4 ani

Softbinator Technologies, o companie romaneasca de dezvoltare de software, anunta intentia de listare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Compania isi propune ca actiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzactionare CODE, sa fie listate la BVB pana la sfarsitul anului. Inainte de listare, Softbinator Technologies va efectua un plasament privat pentru atragerea de capital in vederea expansiunii companiei la nivel international.
„Investitorii au fost mereu in atentia noastra, inca de la inceputurile companiei. In patru ani de la lansarea Softbinator Technologies, am reusit sa atragem langa noi antreprenori si parteneri de afaceri de renume - Andrei Pitis si Bittnet Group, care ne-au ajutat sa ne definim viziunea. Suntem una dintre companiile de dezvoltare software cu cea mai rapida crestere din Europa, dar nu vrem sa ne oprim aici. Prin urmare, decizia de a lista Softbinator Technologies si de a accelera dezvoltarea companiei cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori Bucuresti este un pas firesc in evolutia noastra,” a declarat Daniel Ilinca, fondator si CEO al Softbinator Technologies.
Softbinator Technologies este specializata in proiectarea, dezvoltarea si lansarea de solutii si produse software inovatoare. Fondata in 2017 de Daniel Ilinca, Softbinator Technologies are in prezent o echipa de 100 de dezvoltatori de software, ale caror solutii sunt utilizate de companii din SUA, Europa (Marea Britanie, Germania, Romania), Orientul Mijlociu (Israel) si Asia (Singapore). Clientii companiei sunt jucatori globali activi in sectoare precum auto, educatie, lifestyle, sanatate, plati electronice, gaming si banci. Softbinator Technologies are echipe in Bucuresti si Constanta si intentioneaza sa utilizeze capitalul atras de la investitorii BVB pentru a-si extinde prezenta la nivel international prin deschiderea de birouri in SUA si Israel.
Inainte de listarea actiunilor pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, Softbinator Technologies va realiza un plasament privat in cadrul caruia va oferi investitorilor 10% din actiunile proprii. Compania intentioneaza sa atraga aproximativ 6 milioane lei si are in vedere o evaluare de aproximativ 60 de milioane de lei dupa incheierea plasamentului privat. Pe langa finantarea expansiunii la nivel international, infuzia de capital va alimenta investitiile in cercetare si dezvoltare in blockchain si cloud (DevOps), precum si lansarea de noi linii de afaceri in aceste domenii. Softbinator Technologies intentioneaza sa utilizeze in mod activ, in viitor, finantarea prin piata de capital pentru realizarea de potentiale tranzactii de M&A pe piata romaneasca.
„Consider ca industria romaneasca de software este in crestere accelerata, mai ales prin intermediul unor firme precum Softbinator Technologies, care se adreseaza unei piete globale, punand accent pe tehnologii de varf, cum ar fi blockchain si AI. Prin listarea pe AeRO ma bucur ca putem da investitorilor sansa sa contribuie la dezvoltarea unei companii deja profitabile si la extinderea in piete deja consacrate ca USA, Israel sau piete noi, precum Japonia,” a declarat Andrei Pitis, Presedinte al Consiliului de Administratie, Softbinator Technologies.
In urma listarii, Daniel Ilinca va detine 44,7% din companie, Bittnet Systems 22,5% din actiuni, echipa de conducere formata din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) si Andreea Popa (CFO) va detine 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investitii al renumitului antreprenor in IT, Andrei Pitis, va detine 9%, in timp ce investitorii BVB vor detine 10% din actiunile CODE. In vederea pregatirii pentru listarea pe piata AeRO, in aprilie 2021, actionarii companiei au numit un Consiliu de Administratie format din trei membri: Andrei Pitis, Presedinte, Daniel Ilinca, Vicepresedinte si Cristian Logofatu, Membru.
„Companiile din grupul nostru au avut in Softbinator un partener de incredere in dezvoltarea platformelor noastre interne, inainte de a incepe discutii despre o potentiala investitie. Actionarii nostri au fost impresionati in 2020 de rata de crestere in conditii de profitabilitate a Softbinator, aproband in AGA o investitie minoritara. Am petrecut timp alaturi de Daniel si echipa lui, iar viziunea si ambitiile acestora credem ca sunt elementul de baza ce poate sta la constructia unei noi povesti de succes pe piata AeRO. Ne bucura ca Softbinator a decis sa isi deschida portile catre investitori si speram ca acestia sa fie alaturi de o poveste aflata intr-o etapa de crestere accelerata, asa cum au fost alaturi de Bittnet. Credem ca atat domeniul de activitate al companiei cat si multiplii echilibrati la care aceasta intentioneaza sa atraga capital in cadrul plasamentului privat dau o fundatie solida pe care sa se intemeieze constructia acestei povesti de succes,” a declarat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group si Membru in Consiliul de Administratie, Softbinator Technologies.
In 2020, Softbinator Technologies a inregistrat o cifra de afaceri de 12,3 milioane de lei si un profit net de 2,6 milioane de lei. In prima jumatate a anului 2021, Softbinator Technologies a inregistrat vanzari de 7,78 milioane de lei, in crestere cu 43% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% in plus. Compania estimeaza venituri de 17,3 milioane de lei si un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021 rezultand un PER (raport pret/castig pe actiune) de aproximativ 15 la momentul plasamentului privat. Softbinator Technologies isi propune sa ajunga la o rata de crestere anuala compusa de 70% in urmatorii 4 ani.
Plasamentul privat, estimat sa aiba loc in luna septembrie, va fi intermediat de Tradeville, in timp ce Cornerstone Communications va fi Consultantul Autorizat al Softbinator Technologies dupa listare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter