RO EN
السلة فارغة

PwC: Strategia de securitate cibernetica este esentiala pentru transformare digitala

Aproape 80% dintre companiile care au implementat o strategie de securitate cibernetica aliniata la obiectivele de business au anticipat si gestionat mai eficient noile riscuri asociate proiectelor de digitalizare a activitatii, potrivit sondajului global PwC Digital Trust Insights. De asemenea, 60% dintre companiile care au implementat o astfel de strategie de securitate cibernetica sunt mai optimiste in privinta rezultatelor financiare si estimeaza o crestere cu 5% a veniturilor si a ratei de profit in urmatorii trei ani. O treime dintre acestea activeaza in domeniul serviciilor financiare si 30% in domeniul tehnologie, media si telecomunicatii. Alte sectoare, precum industria, retailul, sanatatea, farma, energia, mineritul si utilitatile reprezinta un sfert din respondenti.
”Companiile au nevoie de o strategie de securitate cibernetica in cadrul proceselor de transformare digitala pentru a evita riscul unor pierderi financiare si de date. Cei care au inteles rolul strategic al echipelor de cyber si au adoptat aceasta abordare au rezultate peste asteptari si pot fi considerati avansati in domeniu. De exemplu, mai mult de 80% dintre aceste companii au anticipat noi riscuri cibernetice pe care le-au gestionat inainte de a-i afecta pe parteneri sau clienti, comparativ cu 60% in cazul celorlalte companii”, a declarat Mircea Bozga, Partener Servicii de audit al riscului, PwC Romania.
Ce fac diferit aceste echipe de cyber?
- Sunt conectate la strategia de business. De exemplu, in contextul dezvoltarii de produse, profesionistii in securitate cibernetica ajuta activ la proiectarea securitatii produselor. 65% dintre companiile avansate afirma ca echipa lor de securitate cibernetica este integrata in business si are o strategie care sprijina obiectivele afacerii (versus 15% in cazul celorlalte companii).
- Se coordoneaza in executie. 77% dintre companiile avansate spun ca echipa lor de securitate cibernetica interactioneaza direct cu echipa de management pentru a intelege exact apetitul pentru risc al companiei (versus 22% dintre ceilalti).
- Au o abordare bazata pe riscuri. 89% dintre avansati spun ca echipele lor de securitate cibernetica sunt implicate constant in gestionarea riscurilor asociate transformarii digitale. (fata de 41% dintre celelalte companii).
Ce cred companiile avansate despre echipele lor de securitate cibernetica?
- 86% considera ca echipele lor de securitate cibernetica aduc o valoare semnificativa organizatiilor lor, fata de 50% in alte companii.
- 58% spun ca echipele lor de cyber sunt foarte eficiente in gestionarea celui mai acut risc generat de transformarea digitala, fata de 21% dintre ceilalti.
- Companiile avansate sunt mult mai optimiste cu privire la potentialul de crestere a veniturilor si a marjei de profit, 57% asteptandu-se ca veniturile sa creasca in medie cu 5% sau mai mult in urmatorii trei ani, fata de 31% din ceilalti.
- 53% se asteapta ca marja de profit sa creasca cu 5% sau mai mult, fata de 28% ceilalti.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter