RO EN
السلة فارغة

OVES Enterprise investeste intr-o noua linie de business: productia de drone

OVES Enterprise, companie romaneasca de dezvoltare de software, investeste peste 500.000 de euro si isi extinde activitatea cu o noua linie de business, axata pe productia de drone. Decizia de investitie in acest domeniu a fost luata in urma cu un an, compania dezvoltand acum atat zona de hardware, cat si pe cea de software.
„Suntem un player inovativ in piata de servicii complexe pe care le livram cu succes de aproape 9 ani pentru clientii nostri si ne aflam intr-un moment propice diversificarii liniilor de business. Productia de aparatura inalt tehnologizata este urmatorul pas logic pentru noi.
Am inceput, acum 1 an, sa investim in diferite produse soft si nu numai, iar in acest moment lucram la 10 produse, multe fiind pe segmentul de drone: fie constructia efectiva de drone, de la zero, fie soft pentru drone. Aici avem produse pe care le construim atat in regie proprie, cat si cu parteneri. Un parteneriat puternic l-am incheiat, spre exemplu, cu o companie din UK, alaturi de care am construit mai multe drone foarte complexe, care au intrebuintari atat militare, cat si comerciale”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.
Pe segmentul comercial, dronele pot avea urmatoarele intrebuintari: sa livreze truse medicale in locuri ostile, sa monitorizeze zone extinse prin camerele performante sau senzori termici, sa fie folosite ca releu de transmis date, in cazul in care nu exista retea, sa fie folosite in stol pentru a triangula comunicatii etc.
Dronele pot avea insa si utilitate militara si pot indeplini sarcini precum: detectia si maparea digitala a minelor aflate in pamant, detectia, prin senzori, a pericolelor bio-chimice, neutralizarea altor drone militare etc.
„Lucram sa construim dronele viitorului. Toate dronele noastre au capabilitati dual use. Pot detecta si mine in sol, dar pot analiza si solul pentru agricultura. Pot transporta echipamente militare, dar, in viitor, vor putea transporta si pasageri. Pot supraveghea si securiza granitele, dar pot supraveghea si traficul. Toate pot fi folosite pe mai multe verticale”, mai spune Mihai Filip, mentionand ca, in paralel, lucreaza si la partea de stabilizare a dronelor, in cazul in care aplicabilitatea lor presupune lansarea de micro munitie si folosirea acestora ca platforma de lansare.
OVES Enterprise dezvolta, in prezent, 9 modele de drone, de diferite dimensiuni, atat cu rotoare, cat si cu aripi fixe. Toate produsele sunt finantate din fonduri proprii, compania asigurand si partea de cercetare si dezvoltare, cu focus pe inovatie si pe identificare de noi modalitati de utilizare a dronelor. Recent, OVES Enterprise a testat cu succes si partea de AI in cazul dronelor, care sunt capabile, cu ajutorul AI-ului sa zboare autonom in spatii inchise, spre exemplu, dar si solutii de montare de mini panouri solare, pentru cresterea autonomiei sau modalitati de utilizare a motoarelor cu combustie interna, facute din aliaj de magneziu, pentru a reduce greutatea dronelor etc.
Primul model de drona produs de OVES Enterprise, OVES Octocopter, este deja disponibil. Acesta a fost fabricat in parteneriat cu o companie din UK.
Modelul este destinat situatiilor care necesita un grad mai mare de flexibilitate si stabilitate decat poate oferi o aeronava cu aripa fixa si a fost construit luand in calcul securitatea maxima, timpul de zbor prelungit si protectia incarcaturii ca filozofie de proiectare de baza.
Drona poate zbura chiar si in conditii de defectiune ale unui motor, rotor sau a bateriei, asigurand revenirea in siguranta la baza, cu toti senzorii si datele acumulate intacte.
Caracteristici principale ale modelului:
- Are motoare, rotoare si baterii redundante,
- Este proiectat pentru a nu pierde stabilitatea sau puterea in cazul defectiunii motorului sau a rotorului,
- Este complet rezistent la intemperii,
- Ofera integrare personalizata a sarcinilor utile pentru a acoperi cea mai larga gama de incarcaturi utile,
- Dispune de protectie de securitate cibernetica incorporata.
Anul viitor, OVES Enterprise va incepe productia de drone si in Romania, intr-o fabrica de langa Bucuresti, estimarea companiei fiind ca, la final de an, peste 30% din cifra de afaceri sa fie generata de vanzarile de drone si de software necesare pentru operarea acestora.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter