RO EN
السلة فارغة

Arctic Stream: Crestere de 173% a veniturilor si de 146% a profitului, in T1

Arctic Stream, integrator de infrastructura si securitate IT si emitent listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul AST, a inregistrat, la finalul primului trimestru din 2023, un profit net cu 146% mai mare decat in acelasi trimestru din 2022, pe fondul obtinerii unor venituri mai mari cu 173% fata de perioada similara a anului trecut.
Profitul net al companiei s-a situat la 2,21 milioane de lei (0,45 milioane de euro), fiind de 2,4 ori mai mare decat cel din T1 2022 (0,9 milioane lei), respectiv de 5 ori mai mare decat cel din T1 2021 (0,4 milioane lei). Este cel mai bun rezultat pentru un prim trimestru anual, din istoria Arctic Stream, in conditiile in care - in mod obisnuit pe piata integratorilor de solutii IT, dar si in alte segmente ale pietei IT&C - primele trei luni ale anului aduc venituri mai reduse fata de finalul anului.
Rezultatul a fost obtinut pe fondul unei cresteri consistente a veniturilor, de 2,7 ori, pana la 29,43 milioane de lei (5,89 milioane de euro), fata de cele 10,76 milioane de lei, inregistrate in T1 2022. Fata de cele 4,16 milioane realizate in T1 2021, cresterea este de 7 ori.
Performantele Arctic Stream s-au datorat, pe de o parte, intensificarii activitatii comerciale (semnarea mai multor contracte incepand cu a doua jumatate a anului trecut), iar pe de alta parte, consolidarii echipei, atat la nivel numeric, cat si al capabilitatilor si certificarilor detinute de angajati. Echipa companiei a crescut, in ultimii doi ani, de la 8 persoane (T1 2021), la 27 de angajati si colaboratori (T1 2023).
„Rezultatele solide de la finele primului trimestru din 2023 confirma eforturile depuse de Arctic Stream pe mai multe planuri: al eficacitatii operationale, al performantelor in vanzari si al imbunatatirii expertizei tehnice. Toate acestea ne permit sa preluam mai multe proiecte si sa le executam la nivel de excelenta, ceea ce ne atrage aprecierea clientilor, contribuie la construirea de parteneriate solide cu acestia si impune Arctic Stream drept un brand de referinta pe piata integratorilor de solutii IT. Climatul economic nu este lipsit de provocari si riscul de recesiune in economiile dezvoltate se mentine ridicat, dar cred ca, in Romania, nu vor lipsi oportunitatile pe piata IT&C, in urmatorii ani. Atat entitatile din sectorul public, cat si companiile private inteleg ca, fara o infrastructura IT configurata pe baza celor mai recente tehnologii si capabila sa faca fata oricaror riscuri de securitate, nimeni nu poate valorifica deplin potentialul transformarii digitale,” considera Dragos Octavian Diaconu, fondator si director general al Arctic Stream.
In T1 2023, Arctic Stream a anuntat semnarea a doua contracte semnificative, valoarea fiecaruia depasind 10% din cifra de afaceri realizata de companie in anul anterior (82 milioane de lei). Unul dintre acestea se ridica la 1,55 milioane USD, vizand furnizarea de echipamente aferente infrastructurilor de comunicatii unui client din sectorul privat. Cel de-al doilea are drept obiectiv oferirea de sisteme integrate pentru retele de comunicatii si data center pentru un client din sectorul public, valoarea contractului fiind de 11,5 milioane de lei.
„Performantele in crestere ale Arctic Stream se datoreaza nu doar faptului ca am atras mai multi colegi alaturi de noi, din ipostaza de companie listata, ci si faptului ca echipa impartaseste aceleasi valori, sintetizate in sloganul nostru: Going the Extra Mile. Toti suntem gata sa facem un pas in plus fata de solicitarile clientilor si sa le propunem cele mai inovatoare solutii, desi acestea presupun un efort suplimentar. Suntem convinsi ca aceasta abordare ne aduce nu doar clienti, ci parteneri care vor apela la noi pe termen lung,” explica Vlad Mihu, Chief Operating Officer si actionar minoritar, Arctic Stream.
Pentru recompensarea si motivarea angajatilor actuali, dar si atragerea de noi experti de top in echipa, Arctic Stream deruleaza un program tip „Stock Options Plan”, aprobat de actionari in aprilie 2022. Programul vizeaza 2,38% din capitalul social, dar fondatorul si actionarul principal nu va beneficia de actiunile rascumparate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter