RO EN
السلة فارغة

SCHNEIDER ELECTRIC isi depaseste in mod constant tintele de sustenabilitate

In acest an, Schneider Electric si-a propus continuarea angajamentelor de CSR si indeplinirea tintelor de sustenabilitate, iar in acest sens rezultatele financiare ale companiei sunt masurate trimestrial cu ajutorul unui instrument unic, denumit "Barometrul Planeta & Societate". Acesta urmareste, prin intermediul a 14 indicatori, modul in care Schneider Electric isi indeplineste obiectivele de dezvoltare durabila, iar rezultatele obtinute in ultimii ani indica faptul ca grupul francez isi depaseste in mod constant tintele de sustenabilitate. In primul trimestru din 2014, datele prezentate de companie indica faptul ca aceasta si-a depasit deja obiectivele stabilite pentru intregul an. "Eforturile Schneider Electric in domeniul responsabilitatii sociale si al sustenabilitatii sunt recunoscute la nivel international. Pentru al cincilea an la rand, compania a fost desemnata drept una dintre cele mai etice din lume de catre Etisphere, un centru de analiza independent, care promoveaza cele mai bune practici in domeniul eticii corporatiste. De asemenea, Schneider Electric a fost inclusa, pentru al treilea an consecutiv, in topul celor mai avansate 100 de companii in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila, prezentat de organizatia Corporate Knights la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elvetia", a aratat Florentina Totth, Country President al Schneider Electric Romania. Totodata, grupul francez ocupa locul al X-lea in clasamentul general si prima pozitie intre firmele din sectorul Industrie si bunuri de capital, in topul global al companiilor. Amploarea eforturilor Schneider Electric in materie de CSR si sustenabilitate este semnificativa, acest lucru reflectandu-se in natura proiectelor in care compania este implicata, la nivel international. De exemplu, corporatia administreaza Fondul de Investitii Energy Access (SEEA), infiintat in anul 2009 cu scopul de a sprijini initiativele unor organizatii privind accesul la energie al populatiei de la baza piramidei. "In cadrul programului BipBop (Business, Innovation & People at the Base of the Pyramid) de acces la energie, inca din 2009, peste 1,7 milioane de locuinte din noile economii au obtinut acces la energie sigura, accesibila si curata cu ajutorul solutiilor Schneider Electric, mai mult de 25.000 de specialisti au fost instruiti in managementul energiei, iar fondul de investitii dedicat a investit in trei companii din Africa si India", a explicat Florentina Totth.
 
Proiectele de CSR din Romania sunt axate pe educatie
Angajamentele de responsabilitate sociala asumate de Schneider Electric in Romania sunt concentrate in special in zona educationala, strategie dezvoltata in doua directii: in zona de programe specifice dedicate profesionistilor sau persoanelor care isi doresc sa afle mai multe despre eficienta energetica si despre alte concepte din domeniul energiei si al centrelor de date (Energy University), precum si in mediul academic, prin parteneriate cu universitati si prin sprijinirea studentilor in diverse proiecte (Solar Decathlon, Go Green in the City etc.). "Energy University este o platforma educationala online, dezvoltata de Schneider Electric, in cadrul careia compania ofera peste 200 de cursuri gratuite din domeniul energiei si al centrelor de date, disponibile in 13 limbi. Acestea sunt independente de furnizor, astfel incat nu prezinta solutii sau produse Schneider Electric, ci informatii despre procese si aspecte esentiale, precum si despre cele mai bune practici din domeniu. Pentru imbunatatirea nivelului de calificare profesionala si consolidarea cunostintelor specialistilor din domeniul electric si al centrelor de date, compania le pune la dispozitie, in cadrul Energy University, programele de certificare Professional Energy Manager (PEM) si Data Center Certified Associate (DCCA). In ceea ce priveste a doua directie a eforturilor noastre de CSR, unul dintre proiectele prin care ii sprijinim pe tinerii talentati este Go Green in the City. Acesta este un concurs international de proiecte care ii provoaca pe studenti sa descopere si sa propuna solutii inovatoare pentru managementul eficient al energiei. Anul acesta, in premiera, au putut participa si studenti din Romania", a mai spus reprezentantul Schneider Electric Romania. Cel mai recent proiect in care s-a implicat filiala locala a grupului francez este reprezentat de sprijinul acordat echipei de studenti romani EFdeN, care va participa, in perioada iunie-iulie 2014, la competitia internationala de constructie a caselor sustenabile Solar Decathlon. "EFdeN este singura echipa din Europa Centrala si de Est care s-a calificat in finala de la Versailles si suntem bucurosi ca le putem fi alaturi in construirea casei cu care vor reprezenta Romania la Solar Decathlon. In cadrul acestui proiect, Schneider Electric le ofera studentilor echipamente si solutii fotovoltaice, de management al energiei, de distributie electrica si automatizare, o borna de incarcare a vehiculelor electrice, precum si asistenta tehnica din partea specialistilor companiei", a precizat Florentina Totth.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter