RO EN
السلة فارغة

ROCA Industry: Noi standarde in industria locala a materialelor de constructii

ROCA Industry, primul holding romanesc de companii de materiale de constructii, parte din portofoliul ROCA Investments, anunta lansarea primului Raport de Sustenabilitate, anticipand Directiva Europeana aplicabila incepand cu anul financiar 2024, privind raportarea sustenabilitatii corporative (CSRD). Holdingul are in plan dezvoltarea de produse inovatoare in companiile din portofoliu prin implementarea de practici sustenabile, avand in vedere trei directii esentiale: economic, social si mediu, care sa aduca plus valoare in comunitatile din care face parte.
ROCA Industry isi propune sa valorifice anual prin reciclare 70% din deseurile de productie si sa reduca emisiile de carbon cu 20% pana in 2030, dezvoltarea a minimum 4 produse fezabile pentru industria de green building, precum si atingerea altor obiective de sustenabilitate si guvernanta corporativa.
Anticipand aplicarea in Romania a Directivei 2022/2464/UE privind raportarea sustenabilitatii corporative, incepand cu anul financiar 2024, ROCA Industry, companie listata pe piata AeRO a BVB, aflata in proces de tranzitie catre piata principala, face public primul sau Raport de Sustenabilitate, aferent anului 2022. Acesta descrie activitatile holdingului si ale companiilor detinute - BICO Industries, EVOLOR (fost Sarcom), ECO EURO DOORS si DIAL.
Raportul colecteaza date calitative cat si cantitative din cadrul companilor, cu obiectivul de a sintetiza toate elementele incadrate in politicile de sustenabilitate. Datele vor functiona ca un nivel de referinta, in continuare urmand ca performantele anuale ale holdingului sa fie masurate pornind de la datele comunicate in cadrul primului raport.
Raportul seteaza astfel un set de standarde la nivelul industriei romanesti pentru masurarea impactului si a performantelor strategiilor de sustenabilitate aplicate pe termen scurt, mediu si lung,
avand in vedere cei 4 piloni specifici holdingului ROCA Industry: Business Sustenabil, Piata si Produse, Resurse-Energie si Clima, Oameni si Comunitate.
ROCA Industry va urmari in continuare cresterea nivelului de performanta in companiile din portofoliu, plecand de particularitatile si nevoile fiecareia, si a prioritatilor strategice precum digitalizare si retehnologizare, optimizare si eficienta energetica, adaptare si consolidare a portofoliului de produse sustenabile, extindere pe noi piete, securitatea la locul de munca, dar si alte principii specifice unui business sustenabil, orientat catre generarea de valoare pe termen lung.
„Abordarea noastra de sustenabilitate nu se refera doar la activitatea de raportare, ci la o strategie complexa pe termen lung, pentru a putea genera intr-adevar competitivitate si performanta in industria romaneasca. Pe fiecare pilon strategic ne-am propus obiective pe termen scurt, mediu si lung, iar atingerea acestora va insemna urmatorul nivel de dezvoltare pentru industria Romaniei. In tot acest context, listarea ROCA Industry pe piata principala a Bursei va reprezenta o confirmare a tuturor principiilor dupa care functionam: performanta, autonomie, independenta si competitivitate”, a declarat Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.
Companiile din cadrul holdingului ROCA Industry sunt companii antreprenoriale romanesti in curs de transformare, cu fabrici si operatiuni in plin proces de automatizare, de eficientizare, de tranzitie catre structuri de guvernanta bine stabilite, catre raportare si monitorizare financiara performanta.
La nivel combinat, in anul 2022, ROCA Industry a inregistrat cifra de afaceri in valoare totala de 366,7 mil. RON, in crestere cu 24,6% comparativ cu anul 2021. In acelasi timp, dezvoltarea strategica a companiilor detinute de holdingul ROCA Industry se bazeaza pe sinergiile existente la nivel de grup, transfer de know-how, structuri solide de guvernanta, abordare circulara in ceea ce priveste activitatile din lantul productie, aprovizionare sau cele din pietele de desfacere.
In procesul de tranzitie catre o economie sustenabila, alinierea companiilor din domeniul materialelor de constructii si industrii conexe joaca un rol esential, datele disponibile la nivel european aratand ca 37,5% din totalul deseurilor generate provin din industria de constructii, demolari si intretinerea infrastructurii.
Datele Agentiei Europeane de Mediu indica faptul ca aplicarea strategiilor circulare in domeniul constructiilor ar putea reduce cumulativ aproximativ 650 de milioane de tone de materiale si ar putea economisi cantitati semnificative de CO2 pana in 2050.
Analizele specifice si Raportul de Sustenabilitate ROCA Industry 2022 a fost realizat impreuna cu Denkstatt Romania, companie cu o experienta extinsa la nivel european in ceea ce priveste managementul sustenabilitatii.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter