RO EN
السلة فارغة

EUROSTAT: Emisiile de gaze cu efect de sera generate de UE, la nivelul din 2019

Emisiile de gaze cu efect de sera generate de activitatile economice ale unitatilor rezidente din Uniunea Europeana in trimestrul patru din 2021 au totalizat 1,041 miliarde tone echivalent CO2, usor peste nivelul de dinaintea pandemiei - trimestrul patru din 2019, arata datele publicate de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat).
Emisiile de gaze cu efect de sera generate de economia UE in trimestrul patru din 2021 au crescut cu 8% fata de perioada similara din 2020, in urma redresarii economiei, dupa declinul din 2020, provocat de pandemie.
Comparativ, nivelul emisiilor de gaze cu efect de sera generate de activitatile economice in UE s-a ridicat la 1,005 miliarde tone echivalent CO2 in trimestrul patru din 2019.
Sectoarele economice responsabile pentru cele mai ridicate emisii de gaze cu efect de sera in trimestrul patru din 2021 au fost gospodariile (22%), industria prelucratoare si furnizarea de electricitate (ambele cu 21%), agricultura (12%), transporturile si depozitarea (11%).
Emisiile de gaze cu efect de sera au crescut in toate sectoarele comparativ cu perioada similara din 2020, cele mai importante cresteri fiind in sectoarele transporturi si depozitare (18%), minier (11%) si furnizarea de electricitate (10%).
In trimestrul patru din 2021, emisiile de gaze cu efect de sera au crescut in toate statele membre UE, comparativ cu perioada similara din 2020, reflectand redresarea in urma pandemiei. In unele tari se inregistreaza cresteri reduse: Cipru (0,3%), Tarile de Jos si Slovenia (ambele cu 2%) si Luxemburg (3%), in altele au crescut substantial: Estonia (28%), Bulgaria (27%) si Malta (23%).
In unele state, cum ar fi Estonia (28%), Bulgaria (27%), Suedia (14%), Letonia si Belgia (ambele cu 13%), cresterea a fost mai substantiala decat scaderea inregistrata intre trimestrul patru din 2019 si trimestrul patru din 2020.
UE si-a propus o reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2030, comparativ cu nivelul din 1990, pentru a ajunge la neutralitate climatica pana in 2050.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter