RO EN
السلة فارغة

GEOTESTING investeste in achizitia de utilaje noi si instruirea personalului

In contextul unei evolutii importante pe piata constructiilor in ultimii ani, dar si estimarilor de crestere din 2022, activitatea companiei Geotesting a urmat o traiectorie ascendenta, cifra de afaceri din 2021 ajungand la 4,8 milioane de lei. Pentru anul in curs, conducerea societatii estimeaza o majorare de 10-15% a rulajului, cu o accelerare previzionata in a doua jumatate a anului. Planurile pentru piata de constructii ale companiei vizeaza continuarea dezvoltarii, prin contractarea de noi proiecte, dar si prin investitii in achizitia de echipamente noi de foraj si in instruirea personalului.
Cu o experienta de peste doua decenii in domeniu, Geotesting are expertiza in elaborarea si executarea de studii geotehnice/geofizice/hidrogeologice/seismice (MASW, down-hole, cross-hole, refractie), dar si de studii electrometrice (tomografie electrica - ERT, S.E.V., profilare electrica), investigatii georadar si nedistructive pe betoane (P.I.T., betonoscopie, pachometrie). De asemenea, compania executa foraje geotehnice, piezometrice, inclinometrice, seismice, de mediu, geotermale, de alimentare cu apa si asigura servicii si proiecte de monitorizare geotehnica si de consultanta in domeniul geotehnicii si geofizicii ingineresti.
Interviu cu Adrian Diaconu, director executiv, Geotesting, manager cu o experienta profesionala de peste 25 de ani pe piata de constructii geotehnice.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii in 2021 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in 2022 si in perspectiva?
- In perioada 2020-2021 activitatea in constructii a crescut atat datorita investitiilor private, cat si celor publice. Acest trend va continua si in 2022, dar va incetini spre finalul anului, din cauza scumpirii materiilor prime si a materialelor de constructii. In ceea ce priveste activitatea companiei noastre, in anul 2021 cifra de afaceri a fost de 4,8 milioane de lei, iar pentru 2022 estimam o crestere de circa 10-15%. Rulajul din primul trimestru a fost asemanator celui din anul 2021.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- Principalele proiecte la care lucram sunt Drumul Expres Arad-Oradea, elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru reabilitarea CF Ilva-Pojorata si Drumul Expres Bucuresti-Targoviste. Aceste proiecte, impreuna cu altele mai mici, se vor derula pe parcursul acestui an si in prima jumatate din 2023. In ceea ce priveste investitiile, acestea vor viza in special achizitionarea de echipamente noi de foraj si instruirea personalului.
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru?
- Dificultatile sunt legate de finantarea lucrarilor, modul de decontare a acestora si lipsa personalului calificat in meseriile de sondor, tehnician geolog sau tehnician geofizician.
O alta dificultate, cu care se confrunta insa intreaga piata de constructii si chiar intreaga societate, este cea legata de inflatie. Preturile au crescut in special la produsele din otel, PVC si combustibili, acestea fortand antreprenorii din domeniu sa majoreze preturile unitare, in paralel cu micsorarea marjei de profit. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter