RO EN
السلة فارغة

CLUJ: Concurs international de solutii pentru proiectarea Science Campus Cluj-Napoca

Primaria Cluj-Napoca si Universitatea Babes-Bolyai, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, alaturi de Filiala Transilvania a OAR anunta oficial lansarea Concursului International de Solutii ”Science Campus Cluj-Napoca”.
Scopul concursului este de a selectiona, in vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună solutie pentru Science Campus Cluj — ansamblu urban destinat cercetarii, educatiei si antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoasterii si inovarii.
Situat in zona Lomb a Municipiului Cluj-Napoca, in vecinatatea celor doua cladiri ale Cluj Innovation Park (CREIC si TEAM), ansamblul se inscrie in strategia municipiului de a dezvolta o infrastructura extinsa si puternica pentru educatie, cercetare, inovare si transfer tehnologic care sa aduca impreuna actori din sistemul de educatie si cercetare, din mediul economic si antreprenorial, societatea civila si administratia locala. Astfel, Science Campus Cluj este un pilon semnificativ, iar concursul de fata o etapa importanta in drumul orasului spre a-si indeplini viziunea de a deveni un pol regional de tehnologie, cercetare si dezvoltare, industrii creative, cultura si arta.
Autoritatea Contractanta a concursului este Municipiul Cluj-Napoca, in asociere cu Universitatea Babes-Bolyai.
„Acest proiect vine sa confirme dimensiunea de cercetare, dezvoltare a Clujului si va aduce orasului nostru o serie de beneficii. Printre acestea se numara: salarii mai mari la nivel de oras, dar si mentinerea resursei umane valoroase acasa, la Cluj-Napoca. In plus, proiectul va atrage bani europeni si va dezvolta in continuare profilul Clujului fundamentat pe economia cunoasterii. Celelalte resurse ale planetei, intr-un fel sau altul sunt epuizabile, singura resursa care este inepuizabila este cea fundamentata pe cunoastere, inteligenta si inovare. Este de datoria noastra sa oferim in continuare avantaje competitive orasului, sa maximizam beneficiile pe care le putem obtine de pe urma acestor resurse umane de exceptie pe care le avem si sa punem la un loc capacitatile noastre de a crea cea mai buna calitate a vietii la Cluj”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
„Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca – cea mai mare comunitate academica a tarii si una dintre universitatile de referinta din Europa de Sud-Est – are forta academica si datoria de a oferi un avantaj competitiv, in forma unei specializari inteligente sustenabile, orasului, Transilvaniei si tarii, si anume InfoBioNano4Health, mai precis utilizarea informaticii (inteligenta artificiala/”big data”/”quantum computing”/”cybersecurity”/”blockchain”/”virtual-augmented-mixed realities”, etc.), biotehnologiilor/stiintelor vietii si nanostiintelor/nanotehnologiilor pentru sanatatea populatiei si a mediului. Acest demers a fost recent sustinut si printr-un credit de dezvoltare a UBB de catre European Investment Bank, mecanismul Uniunii Europene/Comisiei Europene pentru investitii strategice. Noi suntem deja universitatea cea mai prezenta in Cluj Innovation Park, ma bucur sa contribuim prin InfoBioNano4Health la demersul Primariei Cluj-Napoca de a crea acolo un ScienceCamp, care extinde componenta academica in zona de „citizen science”, pentru a crea astfel un ecosistem modern al orasului de generare a cunoasterii prin cercetare avansata, de utilizarea a cunoasterii prin inovatii in beneficiul oamenilor si de diseminare a cunoasterii prin educatie formala si non-formala. Asteptam ca acest concurs international de solutii pentru Science Campus sa aduca pragmatism si creativitate (chiar inovatie), iar realizarea lui sa devina o marca/imagine a orasului”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca.
„Acesta este cel de-al 9-lea concurs international de solutii organizat de Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania si primul care vizeaza un astfel de obiectiv, pentru care ne dorim un concept de amenajare unitar care va asigura legatura fireasca dintre cele doua componente care alcatuiesc ansamblul urban Science Campus Cluj”, a explicat Ovidiu Cimpean, director de dezvoltare in cadrul Primariei Cluj-Napoca.
Concursul este organizat de catre Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), in conformitate cu prevederile Ghidului de bune practici in organizarea concursurilor de solutii OAR, publicat in 2018, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind atribuirea contractelor de achizitie publica.
Concursul de solutii este public, intr-o singura faza, deschis pentru Romania, tarile Uniunii Europene si Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana.
 Concursul de solutii este organizat ca o procedura independenta conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, urmand ca ulterior, in baza prevederilor Art. 104 alin. (7) din aceeasi lege, contractul de servicii de proiectare sa fie atribuit concurentului castigator al concursului, in urma unei proceduri de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter