RO EN
السلة فارغة

GENERAL CONSTRUCT lucreaza la proiecte ce insumeaza 77 milioane de lei

Societatea General Construct (din Suceava) abordeaza preponderent proiecte de constructii civile (rezidentiale si de birouri), precum si industriale, edilitare sau de infrastructura (in special pasaje), marja de concretizare in raport cu numarul ofertelor depuse fiind de circa 30%. In prezent, compania este implicata in executia a sase lucrari, a caror valoare insumeaza circa 77 milioane de lei, patru dintre acestea urmand a se incheia in acest an, in timp ce in cazul celorlalte doua, termenele de finalizare sunt stabilite pentru anul 2015.
 
 
Interviul cu Doru Gheata, director tehnic al General Construct - Suceava.  
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in perioada recesiunii?
- Pe fondul lipsei de predictibilitate cu privire la evolutia pietei, in perioada recesiunii activitatea companiei noastre a fost marcata de discontinuitate, in sensul in care au existat perioade in care am avut o singura lucrare in executie, acestea fiind urmate de un interval in care eram implicati in cinci proiecte mari in paralel. Un efect secundar al acestei situatii, ce a afectat de asemenea activitatea firmei, a fost legat de imposibilitatea mentinerii unui colectiv stabil. In prezent, ne aflam intr-o situatie similara, majoritatea lucrarilor pe care le derulam urmand a se finaliza in aceasta toamna, in contextul in care investitiile anuntate pentru anul 2014 atat in sectorul public, cat si in mediul privat sunt reduse ca dimensiuni si valori.
 
- Ce dificultati ati intampinat in aceste conditii si cum le-ati solutionat?
- Strategia companiei noastre pentru diminuarea impactului negativ al recesiunii a inclus actiuni de redimensionare a personalului dupa necesitatile fiecarei etape a proiectelor, comasarea unor departamente, calificarea angajatilor in mai multe specializari, precum si un control mai strict al cheltuielilor. Totodata, am incercat sa identificam si sa utilizam tehnologii eficiente de lucru. Cele mai frecvente dificultati din segmentul specific de activitate sunt generate de lipsa de predictibilitate a pietei, disparitia unor subantreprenori de specialitate, calitatea indoielnica a proiectelor, termenele lungi de achitare a contravalorii lucrarilor, acestora adaugandu-li-se instabilitatea si ambiguitatea legislativa.
 
- Care sunt directiile posibile in ceea ce priveste evolutia pietei?
- Incepand cu anul 2011, piata autohtona de constructii se afla intr-un declin aproape permanent, cu scurte perioade de stagnare, urmate de noi etape de scadere. In conditiile in care, actualmente, firmele de proiectare nu au lucrari in derulare, indiferent care ar fi evolutia mediului economic, va urma o noua perioada de scadere in domeniul constructiilor, cu perspective incerte in ceea ce priveste redresarea. In continuare, estimam ca acest trend se va mentine, pentru anul in curs fiind preconizata o scadere de circa 20% a sectorului de profil.
 
- Ce strategie veti adopta in perioada urmatoare?
- In prezent, analizam perspectiva diversificarii specializarilor firmei, astfel incat sa putem aborda inclusiv proiecte de infrastructura rutiera si de poduri, precum si lucrari de arta. Totodata, analizam oportunitatea de a ne asocia cu alte companii din domeniu, in vederea maximizarii sanselor de contractare a lucrarilor. Pentru a ne intregi veniturile, ne-am extins si in afara granitelor, unde ne-am propus sa ne mentinem activitatea in parametri optimi si in viitor. Astfel, pentru anul in curs estimam incasari de circa 89 milioane de lei, in crestere fata de cifra de afaceri din anul financiar precedent, cand am inregistrat venituri de 83 milioane de lei.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter