RO EN
السلة فارغة

FPSC: Eveniment de celebrare a Zilei Nationale a Constructorului, pe 14 septembrie

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii - FPSC impreuna cu partenerii sociali Federatia Generala a Sindicatelor - FGS si Casa Sociala a Constructorilor - CSC in parteneriat cu Biblioteca Academiei Romane vor organiza in ziua de 14 septembrie 2021 un eveniment pentru omagierea breslei Constructorilor, cu ocazia zilei dedicata celor ce proiecteaza, cerceteaza, construiesc si contribuie, la realizarea constructiilor .
Gratie demersurilor FPSC si a unui grup de parlamentari care au inteles importanta sectorului constructii in economia romaneasca, ziua de 14 septembrie a fost declarata prin legea 350/2018 “Ziua Nationala a Constructorului”.
Datorita conditiilor impuse de situatia speciala generata de pandemie, editia de anul acesta va avea loc intr-un cadru mai restrains la Biblioteca Academiei Romane, Calea Victoriei nr. 125, intrarea din Bd. Dacia Bucuresti, in Amfiteatrul “Ion Heliade Radulescu” intre orele 12:00-14:00.
"In prezenta reprezentantilor breslei, a unor personalitati din domeniu si a mediului universitar, in cadrul evenimentului vom omagia breasla constructorilor romani parcurgand o istorie ilustrata a realizarilor din ultimul secol si jumatate si privind optimist catre tehnologii sofisticate de proiectare, executie si mentenanta a constructiilor viitorului. Va invitam sa participati la succesul evenimentului, sa folosim acest prilej de discutii si sa inchinam o cupa de sampanie pentru breasla constructorilor", noteaza reprezentantii constructorilor in invitatia la eveniment.
Data de 14 septembrie a fost selectata ca reprezentativa pentru sectorul de constructii deoarece aminteste de ziua in care, in anul 1895, au fost receptionate lucrarile de executie a Podului Anghel Saligny sau Podul Carol la Fetesti, lucrare emblematica pentru acele vremuri, cu o lungime totala (inclusiv viaducte) de 4.087,95 metri, fiind cel mai lung pod in Europa si al doilea ca lungime din lume, la acea vreme. Podul a fost inaugurat la 26 septembrie / 14 septembrie 1985, iar ca test pe deschidere un convoi de 15 locomotive a accelerat sa 60 km/h, urmat de un tren rezervat “oaspetilor”, care a circulat cu o viteza de 80 km/h.
Printre invitatii la evenimentul de celebrare a breslei constructorilor se afla acad. Ioan-Aurel Pop (presedintele Academiei Romane), Attila-Zoltan Cseke (ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei), Cristian Pistol (Consilier de Stat in Departamentul pentru dezvoltare, promovare si monitorizare a proiectelor de investitii in infrastructura), prof. ing. Nicolae Noica (membru de onoare al Academiei Romane), dr. ing. Cristian-Romeo Erbasu (presedintele FPSC), ing. Radu Vacareanu (rectorul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti) si arh. Corina Marinescu (reprezentant Technology enabled Construction - TEC).
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter