RO EN
السلة فارغة

One United: Cererea de anulare a autorizatiei One Peninsula, respinsa de Tribunal

Conducerea One United Properties SA informeaza piata ca Tribunalul Bucuresti a respins cererea formulata de reclamantii din dosarul avand nr. 34643/3/2020, in cadrul careia autorizatia de construire eliberata pentru realizarea proiectului One Peninsula (impreuna cu decizia etapei de incadrare, certificatele de urbanism, avizul de defrisare si mai multe planuri urbanistice zonale) au fost contestate de mai multe persoane fizice care locuiesc in imprejurimi, solicitand anularea a acestora. Tribunalul Bucuresti a respins cererea ca fiind neintemeiata si a dispus obligarea reclamantilor la plata cheltuielilor judiciare suportate de One Peninsula in cadrul acestui dosar. Hotararea instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.
"Societatea saluta hotararea favorabila emisa de Tribunalul Bucuresti, care mentine valabilitatea autorizatiilor care au stat la baza dezvoltarii One Peninsula. One Peninsula este un complex rezidential de mica inaltime, care reprezinta o premiera pe piata imobiliara romaneasca. Situat pe Strada Navigatorilor nr. 15, ansamblul One Peninsula se bucura de toate avantajele cartierului Floreasca, oferind locuitorilor sai privelisti asupra lacului Floreasca, dar si linistea si intimitatea specifice zonelor din afara oraselor, chiar in inima Capitalei", arata un comunicat One United Properties, semnat de Victor Capitanu, Membru executiv al Consiliului de Administratie.
Conform dezvoltatorului, One Peninsula este primul complex rezidential din Bucuresti cu sistem de tip geoexchange, unul dintre cele mai eficiente sisteme din punct de vedere energetic, mai curat din perspectiva mediului inconjurator si unul dintre cele mai rentabile sisteme disponibile de utilizare a spatiului. Solutiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de sera care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantitati semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau carbunele, ele functioneaza la un cost mai mic si sunt mult mai curate.
Prin urmare, costurile pentru incalzirea si racirea prin intermediul solutiilor de tip geoexchange sunt mai mici decat cele rezultate din utilizarea solutiilor traditionale, fiind posibila totodata si predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter