RO EN
السلة فارغة

EBC: Investitiile straine sunt o alternativa pentru dezvoltarea IMM-urilor romanesti

Dupa mai bine de 9 luni de criza sanitara, situatia financiara devine complicata pentru IMM-urile care nu aveau o pozitie financiara solida anterior - startup-uri, firme cu capitaluri negative si pierderi acumulate si care lucreaza cu marje mici si finantare externa. Studiul privind Raportarea Financiara la Antreprenori, realizat de Trusted Advisor in 2020, a relevat faptul ca antreprenorii nu sunt familiari cu strategia financiara si forta acestui "instrument" corect si agil implementat in business, care da structura, control si elibereaza resurse de timp la antreprenor, prin delegare. 67% dintre respondenti au nevoie de recomandari de optimizare a afacerii si sunt deficitari la acest capitol.
"In practica se observa ca 80% din IMM-uri nu au o strategie financiara actualizata in contextul pandemiei, dinamica si considerand scenarii multiple, si le lipseste acel fond de rezerva pe care sa se bazeze in lunile urmatoare. Continuarea acestor afaceri se decide in urmatoarele luni, si cash-flow-ul este o variabila foarte puternica in aceasta ecuatie. Implementarea strategiei de business 2021 depinde pentru o parte din IMM-uri de granturile guvernamentale si alte masuri economice, fiscale. Predictibilitatea este un aspect de imbunatatit si afecteaza mult potentialul IMM-urilor de a genera contributie la PIB in aceste luni de inceput de an", a declarat Ioana Arsenie, Strateg Financiar Trusted Advisor si Ambasador Elite Business Club Bucuresti (EBC).
"IMM-urile sunt motorul economiei insa, in astfel de situatii cum este criza Covid-19, acestea sunt primele care sufera din lipsa de consolidare a afacerii, lipsa unui capital financiar, structura de business, alocare de bugete de criza, plan de avarie, comunicare interna cu angajatii, sau externa - furnizori, clienti. Aproape 61% dintre companiile private mici si mijlocii din Romania si-au redus activitatea in 2020, conform lucrarii «Carta Alba a IMM-urilor din Romania 2020». IMM urile constiente de nevoia de capital financiar pentru dezvoltare au aplicat pentru fonduri guvernamentale, aproape 20.000 de companii au aplicat pentru finantare pe Masura Covid-19, din care doar 2.333 vor primi finantare", explica Bianca Tudor (foto), fondator Elite Business Club International & Elite Business Women Investment Fund.
 
Romania, in cel mai mare forum global de investitii pentru companii
Romania s-a alaturat celui mai mare forum din lume al pietelor de investitii - World Business Angels, si va fi reprezentata la World Congress 2021 in perioada 15-21 februarie de catre Bianca Tudor, fondatorul Elite Business Women Club – reteaua de peste 11.000 femei-antreprenor din Romania care primesc consultanta in afaceri. Antreprenoarea a fost numita Senator pentru Romania al Forumului World Business Angels.
Odata cu aceasta noua numire, Romania se va putea conecta mai mult cu piata globala a investitorilor, care va deschide oportunitati extraordinare pentru oamenii de afaceri din tara noastra. Astfel, investitorii locali "business angels" ai Romaniei, incubatoarele, acceleratoarele, fondurile de capital privat, fondurile de co-investitii, parcurile tehnologice, proiectele corporatiste si antreprenorii ambitiosi vor avea mai multe oportunitati de a se conecta cu liderii globali din acelasi domeniu.
"Includerea Romaniei in World Business Angels ofera o gama larga de oportunitati pentru start-up-urile Romaniei: cresterea, dezvoltarea intreprinderilor si deschiderea unor noi orizonturi pentru dezvoltarea economiei. Acest parteneriat s-a concretizat intr-un moment critic pentru economia planetei, iar atunci cand motorul economiei mondiale va fi repornit dupa criza generata de Covid-19, tara noastra se va regasi in pole position, deoarece observasem si inainte de criza, la diversele conferinte internationale de business la care am participat, ca tot mai multi investitori straini erau dispusi sa parieze pe ideile de afaceri romanesti. Mai mult in Romania oportunitatile de finantare sunt extrem de reduse iar fondurile guvernamentale intarzie pe masura Covid-19, daca ne uitam la cel mai recent exemplu", explica Bianca Tudor.
Congresul Mondial WBAF, organizat in luna februarie a fiecarui an, gazduieste cel putin 5 summit-uri si numeroase alte evenimente, inclusiv Global Fundraising Stage si ceremonia World Excellence Awards. WBAF se mandreste, de asemenea, cu o serie de publicatii, printre care se numara WBAF Business School Journal, World Class Startup Magazine si Angel Investor Review online.
IMM-urile din Romania pot aplica pentru finantare la World Congress 2021, https://www.wbaf2021.online/, sau la adresa de e-mail عنوان البريد الإلكتروني هذا محمي من روبوتات السبام. يجب عليك تفعيل الجافاسكربت لرؤيته.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter