
Atlas Copco Romania, filiala locala a producatorului suedez de echipamente, furnizeaza compresoare, generatoare, unelte pentru sectorul constructiilor, minerit si sisteme de asamblare pentru industrie. Afacerile companiei au ajuns la finalul anului trecut la peste 22 de milioane de euro in Romania. Pentru extinderea flotei de utilaje disponibile pe plan local, compania a investit un milion de euro in 2015.
Proiectele din infrastructura, o pierdere de timp si energie
In ceea ce priveste preferintele principalilor clienti din domeniul infrastructurii, majoritatea opteaza pentru echipamente cu randament ridicat si eficienta in exploatare, pentru perioade reduse de timp si operatiuni tehnice speciale. Referitor la domeniul investitiilor publice si al santierelor pentru lucrari de infrastructura, unde tehnica din oferta Atlas Copco poate fi implicata intr-o varietate mare de operatiuni, reprezentantii companiei intrevad un volum minim de activitate.
"Avand in vedere ca este un an electoral, iar banii se duc spre pensii, ajutoare sociale sau cresteri salariale bugetare, pot exista inaugurari pe hartie, dar nu si in realitate. Ar trebui sa ne bucuram daca se finalizeaza proiectele incepute in 2012-2014. In cadrul departamentului de inchiriere al companiei nu mai cautam proiecte in infrastructura, intrucat ar fi o pierdere de timp si energie. Ne concentram pe tot ce nu tine de proiecte cu bani de la buget", a precizat Marius Cristescu.
Cele mai recent proiect in care divizia de inchiriere a Atlas Copco a fost implicata a vizat revizia si reparatia platformei marine de exploatare Diamond Offshore, care s-a aflat in Marea Neagra pentru operatiuni de prospectiune. Operatiunea a durat cateva saptamani, perioada in care Atlas Copco a furnizat un compresor portabil de aer XAHS 237+, cu o capacitate de 14,2 mc/minut si un altul fara ulei PTS 1600, cu o capacitate de pana la 45,7 mc/minut. Totodata, compania a livrat echipamente si pentru consolidarea casei Nanu - Muscel, cladire incadrate in categoria monumentelor istorice, situata langa Academia de Studii Economice Bucuresti. Pentru operatiunile de forare si construire a pilonilor de consolidare a cladirii a fost furnizat un compresor de aer comprimat de mare putere XRHS 366, cu un debit de 22,2 mc/minut.