RO EN
Coșul este gol

TENCATE: Depreciere de 18% a veniturilor obtinute anul trecut

Grupul TenCate, din Olanda, producator de materiale geosintetice pentru lucrari de infrastructura, estimeaza o revenire a pietei specifice in acest an, datorita noilor proiecte guvernamentale de investitii anuntate in domeniu. Cu toate ca vanzarile raportate de holding la nivel international au scazut, anul trecut, cu 18%, pana la 842,1 milioane de euro (de la 1,032 miliarde euro, in 2008), perspectivele pentru perioada urmatoare sunt pozitive.
Conform celui mai recent raport financiar publicat de companie, datele pentru 2009 arata o depreciere semnificativa a profitului net (-56%, pana la 23,9 milioane de euro) si o scadere cu 14% a numarului de angajati (-14%, pana la 3.805 salariati). Veniturile consemnate in semestrul al doilea din 2009 au insumat 408,5 milioane de euro. Din punct de vedere al structurii vanzarilor, reprezentantii TenCate au anuntat o diminuare a sectorului de materiale geosintetice de 21% comparativ cu nivelul din 2008, inregistrand o valoare neta de 392,1 milioane de euro din aceste afaceri. Declinul a fost cauzat, in special, de recesiunea de pe piata constructiilor din SUA si de insuficienta fondurilor alocate pentru lucrarile de infrastructura. Livrarile in Europa s-au mentinut constante, in timp ce pe pietele din Asia a fost constatata o crestere moderata.
TenCate este prezenta pe piata din Romania prin compania TenCate Geosynthetics (cu sediul in Bucuresti), livrand - la nivel national - produse pentru lucrari edilitare, drumuri si poduri, precum si membrane geosintetice si prefabricate pentru constructii. Informatii suplimentare, la www.tencate.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter